• DOLAR 32.562
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2442.427
  • ...
Velileri İsyan Ettiren Uygulamaya Son Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla yeni sistemde imam-hatiplerin orta kısmının hayata geçmesi inançlı velileri sevindirdi. Manisa`da bu heyecanla çocuklarının kaydını yaptıran veliler, ilk haftanın sonunda şok bir kararla karşılaştılar. Açıkta kalan yaklaşık 200 öğrencinin İmam-Hatib`e yönlendirilmesi ve ardından okulun orta bölümündeki öğrencilerin başka okula gönderilmesi sıkıntı oluşturdu.

Mevcut binanın yetersiz kalması sonucu Milli Eğitim Müdürlüğünün orta kısma kayıt olan öğrencilerin, Halil Yurtseven ilköğretim okulunda öğrenimlerini yapacaklarını açıklaması hafta sonundan bu yana velileri okulla il milli eğitim arasında bıraktı.

Bu sabah okulda toplanan veliler, çocuklarının başka bir okulda okumalarını istemediklerini, İmam-Hatipli olmaları için bu okula ve bu binaya getirdiklerini, okul idaresine ısrarla belirtiler veliler. Dilekçeler hazırlayıp İl Milli Eğitime gerekiyorsa valiliğe gideceklerini dile getiren veliler, çözüm bulamazlarsa Ankara`ya bakanlığa kadar gedebileceklerini belirttiler.

Okul idaresi, il milli eğitim ile yaptığı görüşmeler neticesinde il milli eğitim müdürü yardımcısı Şerafettin Yel ve İl Milli Eğitim şube müdürü Necati Abalı okula gelerek velilerle toplantı yaptılar.

Toplantıda veliler adına söz alan Vahyettin Yıldırım, Bayram Baktemur, Hasan Eker, \"Biz yıllardır İmam-Hatiplerimize yapılan haksızlığın sona erdiği sevinci ile çocuklarımızı abi ve ablaları ile buraya bu çatı altına getirdik bu okulun manevi havası ve terbiyesi ile yetişmesini istediğimiz için çocuklarımızın burada okumasını istedik. Çocuklarımızın başka bir okulun tabelası altında İmam-Hatipli duygusundan yoksun okumalarını istemiyoruz. İçimizdeki birçok veli, bu okulun mezunu. Çocuklarımızı bu okulun sevdalısıyız olduğumuz için buraya getirdik, şimdi ise çocuklarımızı başka bir okula göndereceğimizi söylüyorsunuz Okulumuzun dışında çocuklarımızı başka bir okulun tabelası altında okumalarını istemiyoruz\" dediler.

İl milli eğitim müdür yardımcısı öğleden sonrası için bir karar vermek adına velilerden zaman tanımalarını istedi.

Yapılan değerlendirmeler sonucu öğrencilerin başka okula gönderilmemesine karar verildiği belirtildi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir