• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Yeni Reis-ul Ulema, Hüseyin Kavazoviç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bosna Hersek`te Reis-ul Ulema seçimi sonuçlandı. Ülkenin yeni Reis-ul Uleması, 374 üyesi bulunan İslam Birliği Seçim Kurulu üyelerinden 240`ının oyunu alan Tuzla Müftüsü Hüseyin Kavazoviç oldu.

İslam Birliği Seçim Kurulu`nun, başkent Saraybosna`daki Gazi Husrev Bey Kütüphanesi`nde bugün yaptığı oturumda, yeni Reis-ul Ulema için seçim yapıldı. Tuzla Müftüsü Hüseyin Kavazoviç, Saraybosna Müftüsü Hüseyin Smayiç ve Travnik Müftüsü Nusret Abdibegoviç`in yarıştığı seçimde en fazla oyu Hüseyin Kavazoviç aldı.

374 üyesi bulunan İslam Birliği Seçim Kurulu`ndan 240 oy alan Kavazoviç, Bosna Hersek`in 14. Reis-ul Uleması seçildi. Diğer adaylardan Travnik Müftüsü Nusret Abdibegoviç 69, Saraybosna Müftüsü Husein Smayiç ise 45 oy aldı.

Yeni Reis-ul Ulema seçilen Kavazoviç, 19 Kasım`da başkent Saraybosna`daki Gazi Husrev Bey Camisi`nde yapılacak teslim töreni ile görevi mevcut Reis-ul Ulema Dr. Mustafa Ceriç`ten devralacak.

BOŞNAKLAR`IN YENİ DİNİ LİDERİ HÜSEYİN KAVAZOVİÇ

Bosna-Hersek`in 14. Reis-ul Uleması seçilen Hüseyin Kavazoviç, 3 Temmuz 1964`te Bosna-Hersek`in Gradaçats şehrinde dünyaya geldi. Birçok hafız, imam ve din alimi yetiştiren bir aileye mensup olan Kavazoviç, ilköğrenimini doğduğu şehir olan Gradaçats`ta tamamladı, İslami ilimleri ise meşhur din alimi amcası Hüseyin Kavazoviç`ten tahsil etti. Daha sonra din eğitimini başkent Saraybosna`daki Gazi Hüsrev Bey Medresesi`nde sürdüren Kavazoviç, buradan imam hatip ve din eğiticisi olarak mezun oldu.

Hüseyin Kavazoviç, 1985-1990 yılları arasında Mısır`ın başkenti Kahire`deki El Ezher Üniversitesi`nde "Şeriat Hukuku" alanında tahsil gördü. Kavazoviç, 1993`te Bosna-Hersek İslam Birliği Meclisi tarafından Tuzla Müftüsü olarak seçildi. Bosna Savaşı boyunca ülke savunmasına da katılan Kavazoviç, Tuzla Müftüsü sıfatıyla esir alınıp Konyits şehrindeki toplama kampına götürülmüştü.

Tuzla kentindeki Behram Bey Medresesi`nde İslam Hukuku öğretmenliği de yapan Kavazoviç, Arapça ve İngilizce biliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir