• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
Bakan Şimşek Batman OSB`yi İnceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sabah saatlerinde Batman`a gelerek AK parti İl Danışma Toplantısına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat:13.00`da Organize Sanayi Bölgesi (OSB)`yi ziyaret ederek buradaki fabrikaları gezdi.

Ziyarete Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Defterdar Hasan Koca BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, İl Özel Şube Müdürü Yusuf Karatoprak, OSB Müdürü Zeynep Akyel ve bazı kurum müdürleri eşlik etti.

Bakan Şimşek, OSB ziyareti sırasında ilk olarak küçük ev aletleri fabrikasını gezdi. Bakan Şimşek`i, Lider Ütü ve Elektronik Fabrikası`nın girişinde Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Arslan kapıda karşıladı. Fabrika gezintisi süresince firma faaliyeti hakkında Bakan Şimşek`e Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Arslan tarafından bilgi verildi. Üretim çalışmaları incelenirken işçilerle de bir süre sohbet etti. İşletme sahibi, ürettikleri ürünlerin numunelerini de göstererek pazar hakkında bilgi sundu. Bakan, ziyaretinin ardından Fabrika işçileriyle birlikte yemek yedi.

Lider Ütü ve Elektronik Fabrika sahibi Muhittin Arslan, yaptığı malları ihraç ettiğini belirtti. Bunun üzerine Bakan Şimşek, OSB`yi büyüttüklerini 50 fabrikanın olduğunu ve bunu 100 fabrika yapacaklarını söyledi.

Bakan Şimşek, daha sonra Otomatik Kepenk Fabrikası`na geçti ve buradaki üretim çalışmaları incelenirken işçilerle de bir süre sohbet etti. Bakan, ziyaretinin ardından Fabrika sahibi Umut Doğu Ekmen ile ve beraberindekilerle bir araya gelerek, fabrika hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

Otomatik Kepenk Fabrikası`ndan sonra Hasankeyf Kuruyemiş Fabrikasını ziyaret eden Bakan Şimşek`i burada fabrika sahibi Ekrem Çetin karşıladı. Bakan Şimşek, burada da üretim bandındaki ürünleri dikkatle incelerken, fabrika hakkında da detaylı bilgi aldı.


Bakan Şimşek, Kantar Köprüsündeki yaşanan olaya değinerek, STK`lar ve Batmanlı vatandaşların bu konuya ilgisiz kalmasından dolayı üzgün olduğunu belirterek, yaşanan gelişmelere hep birlikte sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir