• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Sol Sahil Sulama Kanalı Temiz Tutulmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa yazılı basın açıklaması yaparak, kent merkezinden geçen Batman Sol Sahil Sulama Kanalı`nın ikinci bir İluh Deresi olmasına seyirci kalmayacaklarını söyledi.
 
Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, çevredeki bazı binaların altyapılarının henüz bitirilmeden vatandaşların evlerine taşındığını belirterek, "Foseptik çukurlar yerine atıklarını kanala akıtanların olduğu bilgisini aldık. Belediye BASKİ yetkililerine sorunları iletmiş ve altyapı çalışmaları bitirilinceye kadar evlerin atıklarının kanala akıtılmasının önlenmesini istemiştik. Gereken uyarıyı yapmadılar. Ancak geçtiğimiz günlerde bu kez Memur-Sen Konutları lağım suları sorun oluşturdu. Batman Belediyesi mücavir alanı dışında olan Memur-Sen konutlarının lağım suları çevreyi tehdit etti. Lağım suları kanalizasyon hattında arıza meydana geldi" dedi.
 
Argünağa, Yaklaşık 700 konutun lağım sularının yaşanan arıza nedeniyle Batman Sol Sahil Sulama Kanalına aktığını vurgulayarak, "Çevreye yayılan pis kokulara seyirci kalamazdık. Sorundan haberdar olur olmaz derneğimiz adına harekete geçtik, sorunu yerinde tespit edip, fotoğrafladık ve Belediye nezdinde sorunun çözümü için girişimde bulunduk. Belediye ekipleri uyarımız üzerine harekete geçerek arızayı giderdiler. Belediye, İluh Deresi`nde temizlik çalışmalarına başladı. Bunu önemsiyor ve destekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Sol Sahil Sulama Kanalı için kalıcı önlem istediğini ifade eden Argünağa, "Kentin ortasından geçen Sol Sahil Sulama Kanalı`nın bir an önce tamamen temizlenmesi için de girişimlerimiz olacaktır. Belediye ve DSİ`yi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çevredeki tüm binaları uyarıyoruz. Kanala evsel atıklarını bırakanları tespit edersek, cezai yaptırım için gereken girişimde bulanacağız" diye kaydetti.
(M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir