• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
Gaziantep`te Suriye`deki Muhaliflere Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Suriye halkına yardım ve Suriyeli Mültecilerin sorunlarının çözümü için Gaziantep`te 26 dernek ve vakıfın oluşturduğu \"Suriyeli Muhacirlere Ensar Topluluğu\" Maarif kavşağında kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

Çok sayıda Suriyelinin de katıldığı basın açıklamasını Ensar Grubu adına Gaziantep Memur-sen şube başkanı Mithat Sevim okudu.

Tunus`ta başlayan ve daha sonra birçok İslam ülkesini de etkileyen direniş hareketlerinin bir buçuk senedir Suriye`de de devam ettiğini dile getiren Mithat Sevim, \"Mazlum halkların hak arama mücadeleleri tarihin birçok döneminde dikta yönetimlerce kanla bastırılmıştır. Suriye`de de 1982 yılında Hama`da Zalim Hafız Esad`a bağlı birlikler, top ve tanklarla 50 bin Masum insanı katletmiştir. Bugün de babasının yokluğunu aratmayan Beşar Esad, Suriye halkının özgürlük talebini aynı yöntemle bastırmaya çalışıyor.\"dedi.

Daha sonra Söz alan Suriyeli alimlerden Ahmet Feyyaz ise, İslam aleminin bir bütün olduğunu; aynı Allah`a, aynı Peygambere ve aynı kitap`a inandıklarını belirtti. Suriye halkının kadın, erkek, yaşlı çocuk demeden her gün ağır silahlarla öldürüldüğünü ifade eden Feyyaz, diğer Müslüman ülkelerden yardım istedi.

Yaklaşık bir saat süren basın açıklamasının ardından Suriye`deki olaylarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Suriyeli Muhacirlere Ensar topluluğu, Ayder, Bilimder, Bülbülzade Vakfı, Cihander, Darul Hadis, Eğitim-Bir Sen, Eğitim Hizmet Vakfı, Erdemliler Cemiyeti, Furkan Der, Gaimder, Hayrat Vakfı, İhh, İlim Yayma Cemiyeti, Kalemder, Mazlumder Gaziantep Şubesi, Memur Sen, Suffa-Der, Şahinder, Vahdet Vakfı, Vefader Ve Veren El Derneği`nden oluşuyor. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir