• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
Yahudi ve Hıristiyanları Asla Dost Edinmeyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yapılan basın açıklamasını platform adına Erdem Der Genel Başkanı İsmail Almalı okudu. Almalı, Hz Muhammed`in (sav) yaşamı boyunca her türlü zorluk ve sıkıntılara rağmen tüm insanlığa hidayet ve medeniyet rehberi olduğunu ifade ederek, O`nun öğrettiği temel insani değerleri henüz kavrayamayan batının, her fırsatta O`na hakaret ve aşağılama girişiminde bulunduğunu belirtti.

 

Bunun, İslam düşmanı batı dünyasının ilk hakareti olmadığını dile getiren Almalı, \"Onlar bu hakaretlerle bizlere zulmetmek için çaba harcarken içimizdeki bazı beyinsizler dünya müstekbirlerine şirin gözükmek, onlarla iyi geçinmek adına yapılan bu alçak saldırılara bile yeterli tepki ortaya koyamamaktadırlar. Bu durum onları daha da azdırmakta ve her gün yeni bir saldırı ve hakaret girişiminde bulunmaları için onları cesaretlendirmektedir\" diyerek Hz. Peygambere karşı yapılan saldırılar karşısında duyarsız kalan Müslümanlara tepki gösterdi.

 

\"Kendi Halklarına Bile Alçakça Yalan Söylemektedirler\"
Batılı müstekbir yöneticilerin tüm dünyaya insan haklarından, inanç hürriyetinden bahsedecek kadar yüzsüzleştiğini belirten Almalı, \"Fransa`da ermeni soykırımı yoktur demeyi suç saymakta Yahudilere yapıldığı iddia edilen soy kırımda kaç Yahudi`nin öldüğünün tespit edilmesini istemeyi bile suç saymaktalar. Bu tür sözler suç sayılırken, İslam`ın mukaddesatına yapılan saldırıların düşünce hürriyeti olduğu safsatasıyla kendi halklarına bile alçakça yalan söylemektedirler. En`am Süresinde \"Siz onların Rablerine sövmeyin\" buyuran Yüce Rabbimiz hiçbir insanın kutsalına dokunmamıza müsaade etmemiştir. Böylesine evrensel kurallarla gayri Müslimlerin bile inanç hürriyetini sağlamış olan İslam`a hakaret edip Müslümanları barbar göstermeye çalışmak, İçinde bulundukları hezeyanın önemli bir göstergesi olmuştur\" diyerek batılı ülkelerin inan ve fikir hürriyeti savunma hususunda samimi olmadıklarını söyledi.

 

\"Peygamberimize Hakaret Edenler İslam Ümmetinin Sabrını Denemek İstiyor\"
Hakikatin gün gibi ortada olduğunu ve batılıların her fırsatta İslam`a ve Müslümanlara hakaret etmeyi kendileri için vazife olarak gördüğünü ifade eden Almalı, \"Gayri Müslimlerle ilişkilerimizi tüm insanlığın yaratıcısı olan Rabbimizin vahyiyle belirlemek durumundayız. Maide Süresi 51. ayette \"Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez.\" Buyurmaktadır. İşte bizler bu ayetlerin ışığında şöyle sesleniyoruz ki. Allah`ın Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) bizler için canımızdan daha değerlidir. Ona ve Onun bizlere öğrettiği hiçbir kutsalımıza asla dokundurtmayız. Ve asla Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyiz.

 

Peygamberimize hakaret edenler İslam ümmetinin sabrını denemek istiyorlarsa bilsinler ki. Yakın zamanda İslami hareketler en güzel örneğimiz Hz. Muhammed`in çağrısını dünyanın her tarafına ulaştıracak ve o gün O`na hakaret eden alçaklara hak ettikleri cezayı vermekten geri durmayacaklardır. Bu alçak saldırılar karşısında bizler Âlemlere rahmet Efendimizi daha iyi anlamaya ve anlatmaya çalışmakla meşgul olmalı ona düşmanlık edenlere karşı kalbimizdeki nefreti artırmalı ve İslam Ümmetinin birliği için çaba içerisinde olmalıyız\" diyerek Müslümanların Yahudi ve Hıristiyanlara karşı takınmaları gereken tavra işaret etti.

\"Evlerimizi Mescide Çevirelim Yepyeni Bir Ruhla Peygamberi Bir Direniş Tertipleyelim\"
Tüm Müslümanları Hz. Peygamberi daha iyi tanımaya davet eden Almalı, \"Her yerde ve her mekânda anlatalım. İnsanlığın kurtuluşunun ancak onun Allah`tan getirdiklerine sımsıkı sarılmaktan geçtiğini haykıralım. Yeni yetişen nesillerimizi onun eşsiz ahlakıyla yetiştirelim. Yeni Selmanlar yeni Musab`lar yetiştirelim. Evlerimizi mescide çevirelim yepyeni bir ruhla peygamberi bir direniş tertipleyelim o alçaklara her türlü ekonomik ve siyasi boykotu uygulayalım. Ve sorumluluklarımızın farkında olalım\" çağrısında bulundu.

Basın açıklaması atılan sloganlar ve Erhan Şentürk`ün okuduğu dua ile son buldu. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir