• DOLAR 32.564
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2448.824
  • ...
YYÜ Bölgenin En Büyük Hemodiyaliz Merkezini Kuruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Bölgenin en büyük hemodiyaliz merkezi olma özelliğine sahip olacak bir merkezin YYÜ`de kurulmasının kararlaştırılmasının ardından merkezin hizmet vereceği binanın inşaat çalışmalarına başlandı.

 

İnşaatına başlanan merkezin bölgenin en büyük ve en modern diyaliz merkezi olacağını ifade eden Başhekim Prof. Dr. Hakan Çankaya, hemodiyaliz merkezinin ekim ayının ortalarında açılacağını söyledi.

 

Depreme Dayanıklı Merkez
Depremin ardından hızla toparlanan ve bölgenin sorunlarına çözüm üreten Yüzüncü Yıl Üniversitesi 650 yataklı Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi, bünyesinde hemodiyaliz merkezi kuruyor. Konuyla ilgili açıklama yapan YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya çelik konstrüksiyondan yapılan depreme dayanıklı hemodiyaliz merkezinin bin metre kare kapalı alana sahip olacağını söyledi.

 

\"Diyaliz Ünitesi Çok Önemli\"
Özelliklede yörenin deprem kuşağında olması nedeni ile sağlık hizmetlerinin ve diyaliz ünitesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çankaya, \"Yakın zamanda yaşadığımız deprem sonrası göçük altında kalanlarda görülen ve acil tedavisi yapılması hayati öneme sahip olan ezilme sendromunda diyaliz ana tedaviyi oluşturmaktadır. Yine deprem sonrası bu hastaların yanı sıra düzenli diyaliz tedavisi alan hastalarımızın başka illere aileleri ile gönderilmesi zorunlu olmuştur. Özellikle diyaliz merkezlerinin deprem sırasında güvenli yapılar içinde olması da hem hasta hem de çalışanlar açısından önemli olduğunu bizzat yaşadık.\" dedi.

 

Afet Durumunda Bile Hizmet Verecek
Van`da 3 diyaliz merkezi bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Çankaya, yaşanan olaylardan alınan dersle müstakil, tek katlı ve depreme dayanıklı çelik konstrüksiyon binadan oluşan hemodiyaliz merkezi kurmaya karar verdiklerini kaydetti. Bin metrekare kapalı alandan oluşan 30 makine kapasiteli, yeni cihazlarla donatılmış hemodiyaliz merkezinde tüm bölge halkına kaliteli hizmet sunacaklarını dile getiren Prof. Dr. Çankaya bunun yanı sıra afet durumlarında da güvenli olarak verilen hizmetin devam edeceğinin altını çizdi. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir