• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: Mustazaflar Hareketi`nden Flaş Açıklamalar
Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimize ağır hakaretler içerdiği gerekçesiyle dünya genelinde tepki toplayan film hakkında soruları yanıtlayan Mustazaflar Hareketi Sözcüsü Av. Hüseyin Yılmaz, kısa vadede yapılması gerekenleri sıraladı ve Başbakan Erdoğan başta olmak üzere tüm siyasi partileri Pazar günkü mitinge davet etti.

Şifayı Veren Allah
Merkeze bağlı Kevenli(Şuşanıs) Köyü`nde \"Kaniya Ba\" olarak bilinen romatizma çeşmesi, romatizma hastalarına şifa oluyor. Romatizma hastalığına müptela olan insanların, vücutlarının ağrıyan yerine sürdükleri çamur vesilesiyle vücutlarında romatizmadan herhangi bir eser kalmadığı iddia edilirken köylüler; çamurun sadece bir vesile olduğunu, şifayı verenin ise Allah(c.c) olduğunun altını çiziyor.

Geçici Kur`an Kursu Öğreticilerinin Yerleri Belirlendi
Van İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Kur`an Kurslarında geçici olarak görev alacak öğreticilerin yerleri İl Müftüsü Nimetullah Arvas`ın çektiği kura ile belirlendi.

BÖLGE GAZETESİ: Aras Yerel Yönetim Toplantısını Değerlendirdi
Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras geçtiğimiz hafta Van`da gerçekleştirilen 12. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı ile ilgili bir değerlendirme yaptı

GAZETE VAN: Ölü Bulundu
Van`ın Muradiye ilçesi Doğangün köyünde lise öğrencisi bir genç, babasına ait bakkal dükkanında ölü bulundu.

Van`da Kara Perşembe Eylemi
Van`da bir grup işçi, `Kara Perşembe` eyleminde KCK operasyonu kapsamında tutuklananların serbest bırakılmasını istedi.

PRESTİJ HABER: 200 Milyon TL`ye İhtiyaç Var!
Son zamanlarda Bitlisliler tarafından gündeme getirilen Van Gölü`nün isminin \"Tatvan Denizi\" söylentileri tepkiye neden oldu.

Kaçakçılıkta Artış...
Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda 19 ton 500 kilo kaçak çay, 50 bin paket kaçak sigara ve 74 kilo 814 gram toz esrar ele geçirdi. Son zamanlarda Suriye`de yaşanan iç karışıklıktan dolayı bu yıl kaçakçılık olaylarında artış olduğu belirtildi.


VAN HAVADİS: Van`daki Eğitim Sorunları
Gür, Van`daki eğitim sorunları ile ilgili Bakan Ömer Dinçer`in cevaplandırması talebi ile TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdiğini açıkladı.

Van`da Patlama
Van`da boş bir arsada büyük bir gürültü ile patlatılan ses bombasını deprem zanneden vatandaşlar sokağa döküldü.

VANGÖLÜ EKSPRES: Aras, Yerel Yönetim Toplantısını Değerlendirdi
Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras, 14.09.2012 tarihinde Van`da gerçekleştirilen 12. bölge yerel yönetimler toplantısından doğan izlenimlerini yazılı bir basın açıklamasıyla paylaştı.

Muradiye`de Cinayet
Muradiye ilçesine bağlı Doğangün köyünde yaşayan lise öğrencisi, babasına ait bakkal dükkanında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

VAN POSTASI: Van Merkezde İkinci Kura Çekimi 25 Eylül`de Yapılacak 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van`da meydana gelen depremler sonrasında evleri ağır hasar gören vatandaşlar için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yaptırılan deprem konutlarının kura çekimi 25 Eylül Salı günü İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`in katılımı ile gerçekleştirilecek. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir