• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yatak Sayısı 200`den 300`e Çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, yaptığı basın açıklamasında Batman`da yeni yapılan Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yatak sayısının 200`den 300`e çıkarıldığını kaydetti.

Yapılan açıklamada Bodakçi, Bakanlığımızca yürütülmekte olan \"Sağlıkta Dönüşüm Programı\" kapsamında tüm hastanelerin imkanlar çerçevesinde bir kampus haline dönüştürülmesi sayesinde vatandaşlarımıza tek elden, tek adımda ve rahat ulaşılabilir şekilde ilimizde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi planlanmıştır.\" dedi.

Hastane yatırımlarının bir ayağı olan Batman 200 yataklı Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yapım işinin son merhaleye gelmiş olduğunu belirten Bodakçi,\"İl Müdürlüğümüzce Sağlık Bakanlığımız nezdinde yapılan girişimler sonucu 200 yatak olarak planlanan hastanemiz bölge ihtiyaçları göz önüne alınarak yatak sayısı 300`e çıkarılmıştır.\" ifadelerini kullandı.

Bodakçi, Yeni Hastanenin yapılabilmesi için Batman Bölge Devlet Hastanesine bitişik vatandaş arsalarının kamulaştırma işlemi için 23.11.2011 tarihinde Batman Valiliği İl İdare Kurulunca \"Kamu Yararı Kararı\" alındığını ve kamulaştırma işlemlerine esas tüm resmi prosedürler Valilik ve İl Müdürlüğünce tamamlandığını belirtti.

Gerekli olan ödeneğin ödendiğini belirten Bodakçi, \"Söz konusu kamulaştırma işlemi için gerekli olan ödenek Maliye Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, Valiliğimiz ve İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla 20.09.2012 tarihinde temin edilmiştir\" diye açıklamasına son verdi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir