• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Bingöl`de 70 STK PKK`nın Yaptığı Saldırıyı Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu`nda, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Kemal Bozan, siyasi parti temsilcileri bir araya gelerek son saldırıları kınayan bir bildiriye imza attılar.

Halkın Topyekun Tepki Göstermesi Gerektiğini Vurguladı
Herkesin farklı siyasi kimliklere sahip olduğunu ancak burada siyasi kişilik olarak değil, bir Bingöllü olarak bu toplantıda bulunduklarını söyleyen Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz da Pazar günü Hacılar`daki mayınlı saldırıda 8 polisin hayatını kaybettiğini, 16 polisin yaralandığını, önceki gün de Kardeşler Köyü yakınlarında askeri konvoya yönelik roketli saldırıda 10 askerin hayatını kaybettiğini, 70 askerin de yaralandığını hatırlattı

Saldırıların amacı ve geliştirilmek istenen kaos ortamına karşı önemli hatırlatma ve uyarılarda bulunan Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, halkın topyekun tepki göstermesi gerektiğini ancak bunun da şiddet ve provokasyonlardan uzak olması gerektiğini vurguladı.

Geçmiş yıllarda cereyan eden acı hadiselerin kara bir leke olarak Bingöl`ün üzerinde kaldığına dikkat çeken Yılmaz, Bingöl halkıyla alakası olmadığı halde bu coğrafyanın da getirdiği imkanları kullanarak, birilerinin yaptığı bir takım kötülüklerin Bingöl`ün adıyla bütün topluma yayıldığını, Bingöl`e hiç gelmeyen insanların buraları çok farklı ve şiddet ortamının olduğu yerler olarak bildiğini ifade etti.

"Bugünler gelip geçecek, ,inşallah bu kötü günleri bir daya yaşamayacağız" diyen Yılmaz, Konuşmasına şöyle devam etti: "Bir tek insanın canı her şeyden daha değerlidir, bütün ideolojilerden daha değerlidir. Bir tek insanı haksız bir yere öldürmek bütün insanlığı öldürmektir. Bir tek insana hayat vermekte büyün insanlığa hayat vermektir. Biz hayattan yana olacağız, ölümden yana olmayacağız, kargaşadan şiddetten yana olmayacağız, sadece huzurdan yana olacağız. Biz kardeşlik diliyle konuşacağız. Düşmanlaştırıcı ve toplumu kutuplaştıran bir dille konuşmayacağız. Ne kadar bizi tahrik ederlerse etsinler, bunu yapmayacağız.`` dedi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir