• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
Gazze`de 32 Bin Hacı Kayıt Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin hükümetine bağlı Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Dr. İsmail Rıdvan, hac mevsimi için bakanlığın hazırlıklarını bitirdiğini belirterek “Her sene olduğu gibi bu sene de oldukça şeffaf bir şekilde kuraları yaptık. Bu sene kayıt yapanların sayısı 32 000’i geçti” dedi.

Bakan Rıdvan dün (19 Eylül Çarşamba) Gazze’de yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Bu sene yeni bazı kıstaslar koyduk. Bu sene daha önce başvuranlar, yaşlılar ve hastaları; hastalardan da kanser, kalp gibi hastalıklarla boğuşanları ayrı bir kategoriye koyduk. Suudi Arabistanlı yetkililerden kayıt yapan bütün hacıları kabul etmelerini bekliyoruz.”

Bu seneki güzergâh hakkında da bilgi veren Rıdvan, gidiş güzergâhının Ariş, Cidde, Mekke ve Medine, dönüş güzergâhının da Medine, Ariş ve ardından Gazze şeklinde olacağını söyledi.

Rıdvan, Filistin halkına özel bir ilgi gösteren başta Suudi Arabistan Kralı olmak üzere Suudi Arabistan hükümetine ve halkına, Suudi Arabistan’a varmak için toparlarındaki geçişlerde kolaylık sağlayan Mısır hükümetine teşekkür ettiklerini söyledi.

filistinhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir