• DOLAR 32.262
  • EURO 34.751
  • ALTIN 2403.009
  • ...
 Pakistan`da Film İsyanı Büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Pakistan`da polis ile Peygamberimiz Hz. Muhammed`e hakaret içeren filmi protesto etmek isteyen öğrenciler başkentte eylem yaptı.

İslamabad`da yabancı misyon temsilciliği yakınlarında toplanan binden fazla öğrencinin ABD Büyükelçiliği`ne yürümek istemesi üzerine polisle öğrenciler arasında çatışma çıktı. Polisin, öğrencileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandığı çatışmalarda 10 öğrenci yaralandı.

Öğrencilerin, taş ve sopalarla polise saldırması sonucu da 2 polisin yaralandığı bildirildi.

Öğrenci temsilcilerinden Sadullah İcaz, sadece filmi protesto etmek amacıyla toplandıklarını fakat polisin sert müdahalesi sonucu çatışma yaşandığını söyledi.

Kızgın kalabalığı yabancı misyon temsilcilikleri ve devlet binalarının bulunduğu bölgeden uzaklaştırmak için yakın bölgelerden güvenlik görevlisi sevk edilerek, hükümet binaları konteyner ve barikatlarla kordon altına alındı.

Pakistan`da dün de hukukçular ABD Büyükelçiliği`ne yürümek istemiş fakat polis izin vermemişti.

Ülke genelinde 5. gününe giren protestolarda şu ana kadar iki kişi hayatını kaybetti.

Pakistan`da hükümet hakaret içeren filmin protesto edilmesi için Cuma gününü resmi tatil ilan etmişti. Ülke genelinde ve başkent İslamabad`da cuma namazı sonrası büyük gösteriler yapılması bekleniyor.


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir