• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Libyalı Muhaliflere Üst Düzey Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman, Libya`nın doğusunu kontrol altında tutan Geçici Ulusal Konsey ile bir araya geldi.

Ziyaret, Feltman`ın makamı tarafından ABD`nin isyancılara verdiği desteğin bir işareti olarak nitelendi.

Ziyaret sırasında ABD yönetimi tarafından yapılan açıklamada Albay Muammer Kaddafi`nin görevden inmesi çağrısı yinelendi.

Libyalı isyancılar bir hafta önce Washington`u ziyaret etmiş, fakat Libya`nın meşru hükümeti olarak tanınma taleplerine olumlu yanıt alamamışlardı.

Bunun yerine Başkan Barack Obama, Geçici Ulusal Konsey`i Libya halkıyla teması sağlayan ``güvenilir ve meşru`` bir muhatap olarak tanımlayarak desteğini göstermiş, ve Albay Kaddafi`nin iktidarı terketmesinin kaçınılmaz olduğunu söylemişti.

Aralarında Fransa, İtalya ve Katar`ın da bulunduğu bir dizi ülke, diplomatik alanda Kaddafi hükümeti yerine Bingazi merkezli Geçici Ulusal Konsey`i tanıdıklarını açıklamış bulunuyorlar.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman, üç günlük ziyareti boyunca, en başta isyancıların lideri Mustafa Abdül Celil olmak üzere, Geçici Ulusal Konsey`in önde gelen üyeleriyle görüşecek.

Bundan önce Avrupa Birliği`nin dışişlerinden sorumlu yetkilisi Catherine Ashton da Bingazi`de bir büro açma kararı aldıklarını duyurmuştu.

bbcturkce
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir