• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Mersin Esnafından Hakaret Filmine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Peygamber Efendimizi hedef alan filme toplumun her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor. ABD ve İsrail destekli filme bir tepki de Mersin esnafından geldi. Esnaf yapılan filmi çirkin bulduklarını ve yapanları lanetlediklerini ifade ettiler.

Destek Veren ve Filmi Çeviren Aynı Kafadan
Pide fırını sahibi olan Şefik Erdem, hakaret içeren filme tepkisini, \"Bu çirkin ve pis davranışı ortaya serenlerin Allah belasını versin. Destek veren ABD ve İsrail aynı kafadan, onların birbirlerinden farkları yoktur. Hepsi aynı kesedeler. Onlar için aklıma gelen tek şey Allah`ın belalarını vermesidir\" sözleriyle dile getirdi.

Sözün Bittiği Yerdeyiz
Filmi İslam`a yönelik büyük bir saldırı olarak değerlendirdiğini ifade eden Said E. İse, \"Alçakça bir saldırı. Şu bir gerçek ki, bunlar Müslümanların nabzını ölçüyor. İnşallah bizler de tepkimizi göstereceğiz. Gerekirse en sert şekilde göstereceğiz. Daha önce de karikatür olayında böyle bir alçak saldırı gerçekleştirmişlerdi. Müslüman olarak tepkimizi göstereceğiz. Müslüman olarak alçakça saldırıyı kınıyoruz. Diyecek bir söz yok. Daha doğrusu sözün bittiği yerdeyiz. Yani ne yapılması gerekiyorsa Allah`ın izni ile yapacağız\" dedi.

Pazar günü Diyarbakır`da yapılacak dev mitinge katılacağına da işaret eden Said E., \"Bin canımız olsa Peygamber Efendimiz yolunda feda olsun. Allah bu mitingi düzenleyenlerden razı olsun\" ifadelerini kullandı.

Kutsallarımıza Yapılan Bu saldırı Kabul Edilemez
Filmin, bizim kutsal değerimiz olan Peygamber Efendimize yapılanın çirkin bir hakaret olduğuna dikkat çeken ucuzluk şirketi çalışanı İsrafil Taştan ise film hakkındaki tepkisini şöyle dile getirdi: \"Şiddetle kınıyorum. Çünkü bir Müslüman`ın en değerli varlığı Kur`an-ı Kerim, Hz. Muhammed (sav) ve Peygamber Efendimiz ile birlikte olan Sahabeleridir. Hiçbir şekilde ne Resulullah`a ne de sahabeye böyle bir ithamın yapılmasını kabul etmiyoruz. Peygambere yapılan bu çirkin saldırıyı tüm Müslümanların kınamasını istiyorum çünkü yapılan bu çirkinliği düzeltmemiz gerekir.\"

ABD ve İsrail`i Lanetliyorum
Sebep olan ABD ve İsrail`i lanetliyorum diyen berber ustası Rahmi Erdoğan ise, \"Bizim Peygamberimiz bizim başımızın tacıdır. Nefsimizden ve canımızdan üstündür. Biz bu şekilde oyuna gelmeyeceğiz. Ve gereken tepkimizi de en makul bir şekilde dile getireceğiz. ABD ve İsrail`e göstereceğimiz tepki ile ne olduğumuz en güzel şekilde göstereceğiz\" dedi.

Müslümanların Çalışmalarını Baltalamak İstiyorlar
Bu filmi çevirenlerin temel amacının Müslümanların dünyadaki çalışmalarının önüne geçmek olduğuna vurgu yapan mobilya ustası Tevfik Ayhan da, film hakkında şu açıklamalarda bulundu, \"Müslümanlar Ne zaman İslami çalışmalarda hız kazanırsa bu çalışmalara kafirler engeller çıkarmaktadır. Bu da onu gösteriyor. Çünkü gerek Arap baharı gerek Mısır`da Müslümanların başa gelmesi İslam düşmanlarının, Müslümanlara olan kinleri daha da arttırmıştır. Bu da bir oyundur. Yani İsrail`in ABD`nin ve İngiltere`nin oyunudur. Müslümanları galeyana getirip yapılan bu çalışmaları baltalamaya çalışıyorlar. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir