• DOLAR 32.573
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2426.93
  • ...
Birecik`te Melun Film ve Amerika Telin Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa`nın Birecik ilçesinde faaliyet yürüten Uhuvvet-der Amerika`da çekilen ve bütün dünyada Müslümanların tepkilerle lanetlediği film nedeniyle kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Birecik`teki birçok STK`nın destek verdiği basın açıklaması ikindi namazına müteakip Adnan Menderes Meydanı`nda yapıldı. Bireciklilerin yoğun ilgi gösterdiği basın açıklamasında sık sık tekbir çekildi, Amerika`ya lanet yağdı. Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra basın açıklaması okundu. Basın açıklamasını Uhuvvet-der Başkan Yardımcısı Kamil Güneş okudu.

"Bu Hakaretlerin Tek Nedeni İslami Uyanışın Yükselmesidir"
Basın açıklamasında başta Amerika olmak üzere batının İslam`a ve Müslümanlara yönelik saldırılarının sebebinin İslam`ın yayılması olduğu belirtildi. Güneş açıklamada, "Amerika`da bir Kıpti`nin Yahudilerden aldığı destekle küstahça çekilen bir filmde Hz. Muhammed(sav) ve onun şahsı üzerinden İslam`a hakaret etmeleridir. İslam düşmanı bu zalimlerin bu davranışları onların İslam`a ve Müslümanlara karşı nefret ve kinlerinin açık bir göstergesidir. Tüm Müslümanların kalbini nefretle dolduran bu işin arkasında, dünya emperyalistlerinin düşmanca politikaları yatmaktadır. İslam düşmanlarının bu alçakça hareketinin yegâne sebebi, İslami uyanışın tüm dünyada gittikçe yayılmasıdır. Allah-u Teala`nın vadidir; kafirler istemese de, hoşlarına gitmese de nurunu tamamlayacaktır. Bizler buna iman etmişiz." dedi.

" Saldırının Bir Amacı da İşgaldir"
Bu tür hakaretlere gösterilen tepkiler bahane edilerek Müslüman coğrafyasına yönelik yeni işgallerin başlatılması da hedeflendiğini dile getiren Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu saldırılarla insanların İslam`a yönelmelerini engelleyebileceklerini sanıyorlar. Kendi çirkinliklerini İslam`a Müslümanlara mal etme arayışındadırlar. Bu onların kara yüzüdür. Allah onları bu kara yüzleri ile beraber kahretsin. Düşünce özgürlüğü kılıfı hiç kimseye İslam`a ve onun kutsallarına hakaret etme hakkı vermez. Bu kılıfın arkasına saklanarak bu pervazsızca hakaretleri yapanlar hep Amerika ve batının gölgesine saklanıyorlar. Onlar tarafından destekleniyorlar. Bu işi yapan bütün failleri ve onlara düşünce özgürlüğü şemsiyesini açan başta büyük şeytan Amerika ve işgalci İsrail`i bütün nefret ve öfkemizle lanetliyoruz. Allahın ve bütün meleklerin laneti onların üzerine olsun."

" Bu Saldırılar Bizim İslam`a Daha Çok Sarılmamıza Vesile Olmalıdır"
Açıklamanın devamında Güneş,"Bu tür saldırılar Müslümanların İslam`a daha çok sarılmasına sebep olmalıdır. Bu saldırılar biz Müslümanların dinimize ve Hz Muhammed`in (sav) hayatını araştırıp öğrenme noktasında azim ve gayretlerimizin artmasına vesile olmalıdır. Zira bizim İslam`a ve Hz. Muhammed`e (SAV) böyle sarılmamız onların bütün tuzak ve hilelerini boşa çıkaracaktır.

Halkının yüzde doksan dokuzu Müslüman olan ülkemizde devletin en üst tepesinde bulunanların ve bazı hoca efendilerin Hz. Muhammed(sav) yapılan hakareti lanetlemeleri beklenirken, bu çirkinliği görmezden gelerek sadece Libya`daki olayı kınamaları hatta lanetlemeleri çok düşündürücü ve ibret vericidir. İslam İşbirliği Konferansı`nın, Arap Birliği`nin ve çoğu Arap devletin yöneticilerinin sessiz kalmaları anlaşılır değildir."

" Bu Hakaretleri Yapanların Cezalandırılmalı"
Bu münasebetle başta Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Hükümet olmak üzere, bütün siyasi partiler, STK`lar ve bütün Müslümanlardan bu küstahlara karşı Müslüman halkın beklediği şekilde gereken bütün girişimlerde bulunmasını bekliyoruz. Zira halkı Müslüman olan bu ülkedeki Müslümanların yöneticileri üzerindeki hakkıdır. Biz bu hakkımızı talep ediyoruz." dedi.

Daha sonra yapılan duada da Amerika`ya ve İslam düşmanlarına lanetler okunurken İslam ümmetinin vahdeti için dua edildi. Basın açıklaması sessiz bir şekilde sona erdi. (Ömer Elmaoğlu - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir