• DOLAR 32.444
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2445.013
  • ...
Mahkumlara `Anne-Baba ve Kardeş Sevgisi``Anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Tarsus Kapalı Cezaevinde bulunan mahkumlara Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba tarafından "Anne-Baba ve Kardeş Sevgisi`` konulu konferansa verildi.

Tarsus Kapalı Cezaevi`nin konferans salonunda toplanan mahkumlara ``Anne-Baba ve Kardeş Sevgisi`` konulu bir konferans veren İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba mahkumlara hitaben; `Allah, İslam ahlakı ile insanların gerek sosyal gerekse kişisel anlamda tüm haklarını güvence altına almış ve onlara en rahat, en huzurlu ve en mutlu şekilde yaşayabilecekleri yolu göstermiştir. Kur`an ahlakı kadın-erkek, genç-yaşlı, zengin-fakir ayrımı gözetmeksizin tüm insanlara karşı adaletli, hoşgörülü, merhametli ve yardımsever bir tavır içerisinde olmayı gerektirir. Mümin, karşısında her kim olursa olsun, hayatının sonuna kadar bu ahlakı gücünün yettiği en güzel şekilde göstermekle sorumludur. Çünkü iman eden bir insan tüm güzel ahlak özelliklerini, Allah kendisine emrettiği için yaşar." dedi.

"Ömrünün Uzun Olmasını İsteyen Ana-Babaya İyi Davransın"
Konferansta sözlerine ayet ve hadislerde devam eden Müftü Akbaba şu şekilde konuştu:``Ana-babaya iyilik ve ihsan evlât üzerine farzdır, onlara isyan etmek haramdır. Cennet kokusu beşyüz yıllık mesafeden duyulur Ana-babasını üzenler ve sılâ-i rahmi terk edenler bunu duyamaz. Ömrünün uzun, rızkının bereketli olmasını isteyen, ana-babasına iyilik etsin, sıla-ı rahimde bulunsun. Şu hâlde ana-baba zâlim olup, evlâda zulmetseler de, günah işlemeyi emretseler de, yine onları üzmemeye, küstürmemeye çalışmalıdır! Günah olan emirleri yapılmaz ama, yine de onları üzücü söz söylemek caiz olmaz. Ana-baba kötü bile olsa, yine onlarla iyi geçinmelidir! Ziyaretlerini terk etmek büyük günahtır. Hiç olmazsa, selâm göndererek, tatlı mektup yazarak, telefon ederek, bu günahtan kurtulmalıdır.`` (A. Hakim Kurt - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir