• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
 İzmir`den İlk Hacı Kafilesi Uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Tören öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan İzmir Müftü Vekili İlyas Öztürk, ``İzmir`den hacca gitmek için bu yıl 36 bin 400 başvuru yapıldı.

Kontenjan sıkıntısı nedeniyle bu başvurulardan ancak 2 bin 229 vatandaşımız hacca gidebilecek. Bugün 300 kişiden oluşan ilk kafileyi uğurluyoruz. Daha sonra 14 kafilemizi daha kutsal topraklara uğurlayacağız. Başkanlığımıza ülkemiz genelinde 1 milyonu aşkın hac kaydı yaptırıldı ancak bunlardan da sadece 76 bin kişi hacca gidebilecek`` dedi.

Adnan Menderes Havalimanı`ndaki tören Kur`an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Törende hacı adaylarına hitap eden İlyas Öztürk, yapacakları yolculuğun sıradan olmadığına dikkati çekerek, ``İslam`ın 5 şartından biri olan Hac ibadetini yerine getirmek üzere gidiyorsunuz. Oraya yalnız kendi adınıza değil, memleketinizi ve ülkenizdeki Müslümanları temsilen gidiyorsunuz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizim asıl gayemiz, ömründe bir kez hacca giden vatandaşlarımızın hac ibadetini eksiksiz, dini vecibeleri yerine getirerek sağlık ve afiyet içinde tekrar sevdiklerine, vatanlarına kavuşturmak`` diye konuştu.

İlk kafileye başkanlık eden Bornova İlçe Müftüsü Muhammet İnceoğlu, kafiledeki hacı adaylarına dua ettirdi.

-Havalimanı en kalabalık günlerinden birini yaşadı-

Adnan Menderes Havalimanı, ilk hacı kafilesinin uğurlanması dolayısıyla en kalabalık günlerinden birini yaşadı. 7`den 70`e binlerce kişi anne babasını, dostunu, akrabasını yolcu etmek için havalimanına adeta akın etti. Kutsal topraklara gidenlerin heyecanları ise yüzlerinden okunuyordu. Hacı adaylarından Mustafa Dövdü, 4 yıldır sıra beklediğini, tarif edilemez bir heyecan ve mutluluk içinde olduğunu söyledi.

İzmir`in ilk hacı kafilesi sabaha karşı saat 03.15 uçağıyla Medine`ye hareket etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir