• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
 Özal`ın Mezarının Açılmasına İtiraz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal`ın mezarının açılması kararına, küçük oğlu Mazhar Efe Özal`dan itiraz geldi.

Babasının mezarının açılmasına karşı olduğunu dile getiren Efe Özal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na dilekçe yazdı. Babasının mezarında rahat bırakılmasını istedi. Oğul Özal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na gönderilen tezkerenin geri çevrilmesi gerektiğini belirtti. Zaman`ın haberine göre Efe Özal dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Ankara cumhuriyet savcılarından sayın Kemal Çetin Bey`in yürütmekte olduğu, soruşturma numarasını bilmediğimiz tahkikat nedeniyle Türkiye`nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal`ın mezarının açtırılması kararına örf, âdet ve ananelerimiz açısından karşı çıkıyor, aradan geçen on dokuz seneden sonra babamın mezarının açtırılmasına kesin olarak muvafakat etmediğimi arz ediyor, bu hadise nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na yazılmış olan tezkerenin geri çevrilmesini babamın mezarının rahat bırakılmasını arz ediyorum"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal`ın ölümüyle ilgili şüphelere ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında mezarının açılarak inceleme yapılması yönünde verdiği talimat, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na önceki gün ulaşmıştı. Mezarın, 10 gün içinde açılması bekleniyor. Bu arada önceki gece Turgut Özal`ın Topkapı`da bulunan Anıtmezar`ında hareketli saatler yaşandı. Gece saatlerinde güvenlik önlemleri artırılırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı sivil ekipler Anıtmezar çevresinde teyakkuz halindeydi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak`ı bekleyen polis ekipleri, zaman zaman mezarın etrafında gezerek çevre kontrolü yaptı.

EN AZ İKİ AY BEKLENECEK

8`inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal`ın mezarının açılmasına karar verilmesinin ardından örnekleri inceleyecek Adli Kurumu`nda ise adeta olağanüstü hal ilan edildi.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce bu önemli göreve hazır olduklarını söyledi.

`Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir cumhurbaşkanı cesedine otopsi yapılacak` diyen İnce, Akşam gazetesinden Ercan Öztürk`e konuştu.

İnce`nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"...Yazı bize ulaştığında bunu göreceğiz. Mezar açma işini savcılık yapıyor. Savcı mezarlığı açtırırken bizim arkadaşlarımız orada olacaklar. Kemikler başta olmak üzere her şeyi delillendirip poşetlere koyduktan sonra buraya getireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı Özal`ın ölümünün ardındaki gerçeği ortaya koymak olduğu için de toprağı bile getireceğiz. Örnekler inceleme şubelerinin ardından Kimya İhtisas Dairesi`ne gönderilecek.

...Bir makinede aldığımız sonucu diğer makinelerde de inceleyeceğiz. Tek sonuçla yetinmeyeceğiz. İnceleme yapılırken de sonuçlar çıkarken de bunları işinin ehli olan arkadaşlarla değerlendireceğiz. Bu değerlendirme sonunda görüş bildireceğiz. Ben de görüş bildireceğim.

Sonuçları üç-dört makinede inceledikten sonra değerlendirme yapacağız. Dolayısıyla bu sürede bir hafta veya bir ay gibi bir süre olmuyor. Defne Joy Foster`ın cesedi kuruma geldiğinde bir süre vermiştik. İki aydan önce sonuçlanmaz demiştik. Burada da aynı şeyi söylüyorum. İnceleme kapsamlı olacağı için 2 aydan önce sonuçlanmaz."


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir