• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
Kanlı 1 Mayıs`ta İlk Kurşun Otelden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1977`deki 1 Mayıs `a ilişkin yıllardır süren bir tartışmaya, TBMM Darbe Komisyonu`na gönderilen kroki ışık tuttu.

Emniyet Genel Müdürlüğü`nden gönderilen kroki, 34 kişinin hayatını kaybettiği güne ilişkin önemli ipuçları veriyor.

Akşam gazetesinden Yelda Gökdağ`ın haberine göre, olayın ardından hazırlandığı anlaşılan ve ilk kez gün yüzüne çıkan 35 yıllık krokide ilginç detaylar var. Bunlardan biri de kanlı 1 Mayıs`ta `ilk kurşunun nereden ateşlendiği`ne ilişkin ifadeler. Zira krokide, ilk kurşunun ateşlendiği yer olarak `Inter Continental Otel i` gösteriliyor.

Birçok tanığın ifadesini doğrulayan krokiyle polisin olaylara ilişkin tutanak ve raporları arasındaki çelişki dikkat çekiyor. Emniyet görevlilerinin 1 Mayıs 1977 olaylarına ilişkin tutanak ve raporlarında, ilk kurşun sesinin geldiği yer olarak Tarlabaşı Caddesi ile Taksim Meydanı`nın kesiştiği mevkiye işaret ediliyor.

AYRINTILI DEĞERLENDİRME

Emniyet`in gönderdiği belgeler, 1 Mayıs 1977`nin ayrıntılı olarak değerlendirildiğini göstermesi bakımından dikkat çekiyor.

Dosyada 34 kişinin hayatını kaybettiği olayların yaşandığı gün, 1 Mayıs 1977`nin hangi anlamları içerdiğinden basının 1 Mayıs kutlamalarını nasıl değerlendirdiğine, kutlamalar öncesi ülke genelindeki gelişmelerden kanlı 1 Mayıs`ta yaşananların perde arkasına kadar pek çok açıdan mercek altına alınıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir