• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Lebbeyk Ya Habibullah!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Finansörünün İsrail devletinin olduğu ve Amerikan yönetimi tarafından desteklenen film için Yenişehir İş Bankası önündeki alanda bir basın açıklaması yapıldı.

 

Yayınlandığı andan itibaren Müslümanlardan büyük bir tepki gören ve Peygamberimiz`e (sav) hakaret içeren \"Innocence of Muslims\" (Müslümanların masumiyeti) filmine büyük bir tepki gösteren Mardinliler açıklama boyunca sık sık sloganlar atarak tekbirler getirdi.
Dost-Der`in organize ettiği basın açıklamasında Peygamberimiz Hz. Muhammed`(sas)`e yönelik övgülerin bulunduğu afiş ve pankartlar da açıldı. Açıklamayı Dost-Der Mardin Şube Başkanı Avukat Yahya Turan okurken açıklamaya destek vermek üzere Diyanet-Sen Mardin Şube Başkanı Abdulkadir Kurtuluş da programa katıldı.

 

Konuşmasına Allah`a hamd, Peygamberimize Salat ve Selam getirerek başlayan Turan, açıklamasına İslam dünyasında oynanan oyunlara dikkat çekerek başladı.

 

İslam`a Sistematik Şekilde Saldırılar Gerçekleştiriliyor
Müslümanların çok yönlü bir oyunla karşı karşıya olduğunu ifade eden Avukat Turan, \"Birkaç sene önce karikatür kriziyle ve Kur`an yakma hadiseleriyle Müslümanların en yüce değerlerine hakaretlerde bulunan küstah Avrupa, İsrail ve Amerika, bu defa da bir provokatör tarafından çekilen bir filmle İslam`a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarını ve kinlerini kusmuşlardır. Bu yeni senaryo, hiç şüphesiz öncekilerin bir devamı olup, Müslümanları tahrik etmek ve bazı karanlık hesapları için yaptıkları sistematik saldırılardan bir saldırıdır. Kur`an ve Hz. Muhammed (s.a.v.) Müslümanların namus-u Ekberleridir. Hiç kimse özgürlükler safsatasının arkasına gizlenerek değil Müslümanların, hiç bir semavi dinin mukaddesatına dil uzatamaz, hakaret edemez. \"dedi.

 

Bu Saldırılar Müslümanların Kenetlenmesine Vesile Olacaktır
Konuşmasında dünyada yaşanan olumsuzlukların sebebi olarak İsrail, Amerika ve yardımcılarını gören Turan, \"Müslümanların kutsallarına yapılan hakaretler karşısında Libya`da Müslüman halkın ayaklanarak Amerikan büyükelçiliğini basması neticesinde ölümlerin yaşanmasının müsebbibi Müslümanlar değil küstah Amerika`dır.\" Hakaretleri fikir hürriyeti olarak kamuoyuna lanse ederek güya ne kadar hürriyetperver olduklarını göstermeye çalışmaktadırlar. Ama söz konusu Müslümanlar olunca hiçbir kanun ve kural tanımamaktadırlar. Gerçek canavar yüzlerini ortaya koymaktan çekinmemektedirler. Müslümanların can, mal ve namuslarını talan etme adına buna da demokrasi ve özgürlük diyebiliyorlar. Bu yapılanlar, Mekkeli müşriklerin ve Medineli Yahudilerin peygamberimize yaptığı iftira ve hakaretlerin aynısıdır. O gün bunları yapanlar nasıl Allah`ın lanetine uğramışsa bugün de tüm Müslümanların ve vicdan sahibi insanların lanetine uğrayacaklardır. Ve bu çirkin eylem Müslümanların birbirine kenetlenmesine vesile olacaktır. İslam düşmanlarına verilecek en güzel tepki Efendimiz (s.a.v.)`in sünnetini yaşamak yaşatmak, O`nun ve sahabelerinin aziz sünnetini takip etmektir. Amerika`da siyonistlerin desteğiyle yapılan `Müslümanların Masumiyeti` isimli filmde, İslam`a ve onun Aziz Peygamber`ine alçakça dil uzatılmış, İslam`ın şiddet yanlısı ve bu şiddetinde `Hz. Muhammed(sav)`in öğretilerinden kaynaklandığı` iddia edilerek Peygamberimize hakaret edilmiştir. Bununla yetinilmemiş. Filmin yapımcısı ve yönetmeni İsrail asıllı Amerikan vatandaşı İslam düşmanı olan şahıs İslam`ı kansere benzetip, Müslümanların da yok edilmesi gerektiğini söyleyerek, İslam dünyasına meydan okuma küstahlığında bulunmaya devam etmiştir. Daha önce de ABD`de bir papaz bozuntusu mukaddes kitabımız Kur`an-ı Kerim`i yakma küstahlığında bulunmuştu. Bütün bunlar planlı bir organizasyonun parçalarıdır. Bu İslam düşmanının ABD` de Kur`an-ı Kerim yakan rahipten destek aldığını ifade etmesi bu eylemleri yapanların birbirleriyle olan bağlantılarının kanıtıdır\" \"Bu filmin ne sanatla nede düşünce özgürlüğü ile bir alakası vardır. Tamamen İslam`ın kutsal değerlerine bir hakarettir ve Müslümanları tahrik amaçlıdır. \"diye konuştu.

 

Müslümanların Kazanımları Siyonistlerin Uykusunu Kaçırmıştır
Son dönemlerde Mısır, Tunus ve Libya gibi bazı ülkelerde Müslümanların kazanımlarının, emperyalist devletlerin ve siyonist rejimin uykularını kaçırdığını ifade eden Turan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
\"Meydana gelen gelişmelerin istedikleri yönde gitmemesi, kendilerini kaygılandırmaktadır. ABD ve Avrupa, İslam`a ve değerlerine yapılan iğrenç saldırıları `ifade özgürlüğü` adı altında meşru görürken, çıkarları ve kendi deyimlerince `hayat tarzları` için bir tehlike gördüklerinde, ülkeleri yakıp yıkmaktan ve yüz binlerce masum insanın kanına girmekten çekinmemektedirler. Çağdaş haçlı seferlerini başlatarak, Afganistan, Irak, Somali ve birçok yerde çoluk çocuk demeden Müslümanları katledip evlerini başlarına yıkmakta, yeraltı ve yer üstü kaynaklarını talan etmektedirler. Öte yandan tarihten beri fitne ve fesat kaynağı olan ve Kur`an`da Hz Davud (as) ve Hz. İsa`nın (as) diliyle lanetlenenler, bu alçakça saldırının arkasında yer almış, maddi ve manevi yardımlarda bulunmuşlardır. Kendi varlıklarını diğer milletlerin kargaşa içinde olmasına bağlayan ve bu yolda hiçbir fitne ve fesattan geri kalmayan bu lanetliler, bu şekilde kendince Hristiyanlarla Müslümanlar arasında kargaşa çıkararak dünyada ki hâkimiyetlerini devam ettirmek istemektedirler.\"

 

Hz. Muhammed`le(sav) Savaşanlar Daima Kaybetmiştir
Turan, Selahaddin-i Eyyubi`nin torunları olarak, İslam`a ve Aziz Peygamberimize yapılan her türlü saldırıya karşı dik duracaklarını ve bu alçakça saldırılara karşı bütün güçleri ile tepkilerini ortaya koyacaklarını dikkat çekerek, \"Son olarak İslam`a ve Peygamberimize dil uzatan bu alçakları lanetliyor. Zuntikam olan Rabbimizin Kur`an`da buyurduğu; `Resulüm! Sakın, Allah`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor. Ayetini bu İslam düşmanlarına hatırlatıyoruz. Adalet ve rahmet timsali olan Peygamberimiz Hz. Muhammed`i şiddet yanlısıymış gibi göstererek hakaret edenleri, önce kendi karanlık tarihlerine göz atmaya davet ediyoruz, söz konusu kişilerin tarihte hangi vahşetlere imza attıklarını, kimin şiddet ve kötülük kaynağı olduğunu eğer vicdanları varsa rahatlıkla görebileceklerdir. İslam düşmanları iyi bilsinler ki Hz. Muhammed ile savaşanlar hepkayb etmiştir. Ve bugün de kaybedeceklerdir. Dünya Müslümanları bugün Hz. Peygambere gerçek manada ümmet olmak bilinciyle biatını yenilemektedir. Bizler de Lebbeyke ya Resulullah Lebbeyke ya hebibellah Lebbeyke ya Nebiyellah diyerek biatımızı tazeliyoruz. Ey Allah`ın resulü! Eğer çağdaş Ebu cehiller insanlığın kanını emen günümüzün zalim firavunları size saldırırlarsa Allah`a yemin ederiz ki seni öz nefsimizden, çocuklarımızdan, mallarımızdan daha fazla savunacak, her birimiz Ensar`ın ve muhacirlerin destanını yeniden yazacağız.\"ifadelerini kullandı.

 

Açıklamanın sonunda bir dua okuyan Turan, açıklamasını şu şekilde bitirdi:
\"İkiyüzlü Amerika, İsrail ve Avrupa; Müslümanların mukaddesatına saygıyı duymayı bilmelidir. Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor, bu hadisenin Peygamber ve kitap düşmanlığı yapanların sonlarının gelmesine vesile olmasını ve dünyada rezil ve rüsva olmalarını Yüce Mevla`mızdan diliyoruz.Yüce Allah Hz. Muhammed`in manevi şahsiyeti ve Kur`an`ı Kerim çatısı altında vahdeti, ona layık bir ümmet olmayı peygamberimize ve davasına Ensar ve muhacir gibi sahip çıkmayı ümmetçe nasip eylesin.\" (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir