• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Pakistan ve Sudan YouTube`u Yasakladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan Başbakanı Raja Pervez Aşraf, İslam dünyasında büyük protestolara neden olan ve bir türlü dinmeyen tepkinin kaynağı olan filmi yayından kaldırmayan YouTube`un yasaklanmasına karar verdi.Aşraf, Hz. Muhammed`e hakaret içeren `günahkar` videonun izlenemeyeceğini söyledi. YouTube`un sahibi Google, Cumartesi günü yaptığı açıklamada "politik baskılar sonucunda videoyu kaldırmayacağını, filme ait fragmanın site kurallarına uyduğunu" belirtmişti.

Beyaz Saray, geçtiğimiz hafta içinde YouTube`dan Müslümanları öfkeye boğan filmi kaldırmasını istemişti. YouTube, filmi büyük protestoların yaşandığı Mısır, Libya, Hindistan ve Endonezya`da videoya erişimi bloke etmiş, ancak diğer ülkelerde benzer bir uygulama yapmamıştı.

SUDAN DA YASAKLADI
Pakistan`ın ardından, Sudan Ulusal Telekomünikasyon Kurumu da video paylaşım sitesi Youtube`a erişimi engellediğini açıkladı.

Telekomünikasyon Kurumu Teknik Müdürü Mustafa Abdülhafız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, video paylaşım sitesi Youtube`un yetkililerine, Hz. Muhammed`e hakaret içeren filmin silinmesi yönünde talepte bulunduklarını belirtti.

Youtube`a gereken adımları atması için mühlet tanıdıklarını dile getiren Abdülhafız, ``Talebimize hiçbir cevap alamadık. Bu nedenle Youtube`a erişimi engelledik. Onlardan olumlu cevap gelene kadar yasak sürecek`` dedi.  Ntvmsnbc

Bu haberler de ilginizi çekebilir