• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
Van`da 350 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Ahmet Yesevi İMKB. İlköğretim Okulu`nda organize edilen 2012-2013 eğitim öğretim yılının açılışına Van Valisi Münir Karaloğlu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balibey, Van Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Okul öğrencileri ve öğretmenlerinin günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından kısa bir konuşma yapan Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, geçen yıl yaşanılan deprem nedeniyle birçok zorluk yaşadıklarını belirterek, \"Depremde bin on beş derslik zarar gördü. Şu anda iki bin otuz bir dersliğimizin yapımı devam ediyor. Bunların büyük bölümü eylül sonu ve kasım sonunda bitmiş olacak. Yapımı tamamlanamayan okullarımızın öğrencileri, taşıma sistemiyle bitmiş olan okullara taşınıyor. Bugün itibariyle okulla ilişkilendirilmemiş tek bir çocuk bile yok. Van ve Erciş`te 27 bin öğrencimizin taşıması 1500 araçla yapılmaktadır\" diye konuştu.

 

Daha sonra kürsüye gelen Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Ballibey, Van`ın adeta bir mucize gerçekleştirdiğini söyleyerek, \"Buradaki okulları gördük mükemmel okullar yapılmış. Popülist politika güdülmemiş. Okullar açıldı, herkes hazır olsun. Göz boyayalım. Çocuklar dışarıda kalmasın, denmemiş. 20 tane okul şu an güçlendirmeye alınmış. Çünkü bu okulların hepsi 1sene ya da 6 ay sonra sapasağlam yapılacaktır\" ifadelerini kullandı.

 

Ballibey`den sonra kürsüye gelen Van valisi Münir Karaloğlu, Van`da 2012-2013 eğitim öğretim yılının yaklaşık 350 bin öğrenci ve 13 bin öğretmenle başladığını belirterek, \"Eğitim öğretimde sıkıntılarımız oldu. Bu sıkıntıları başta öğretmenlerimizin fedakarlıkları, öğrenci ve velilerimiz fedakarlıkları ile aştık. Depremde yaklaşık 64 okulumuzu bin 14 dersliğimizi kaybettik. Bunların yerine kadirşinas halkımız 700 derslik, şu anda bir kısmını yaptı bir kısmını bir hafta on gün içinde teslim edilecek. Van halkı adına Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum\" dedi.

 

5 ay gibi kısa bir sürede okulların yapılmasını bir dünya rekoru olarak değerlendiren Vali Karaloğlu, \"Daha depremde on bir ayı doldurmadık. Bu on bir ayın tamamı bu kentte inşaat sezonu değildir. Normal yıllarda Kasım ayında inşaatları kapatır. Nisan ayının 15`inden önce inşaata izin vermezdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Bu 11 ayın sadece 5 ayı inşaat sezonudur. 5 ay içinde bu konutlar, okullar yapılmıştır. Bu gerçekten bir dünya rekorudur\" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ve beraberindekiler sınıfları gezdiler. Okula yeni başlayan öğrencilere kitaplarını veren Karaloğlu ve protokol üyeleri buradan yapımı devam eden okullara geçerek incelemelerde bulundu. (Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir