• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl Valiliğinden `Mayınlı Saldırı`Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - KCK operasyonu nedeniyle takviye olarak giden Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü`nde görevli polisler, bugün saat 09.30 sıralarında Bingöl`e dönüş için yola çıktı. Polisleri taşıyan sivil plaka takılı midibüsün, saat 10.15`te Karlıova`ya 25 kilometre uzaklıktaki Hacılar Köyü yakınlarına geldiği sırada, PKK`lılar daha önceden karayolundaki menfeze yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.
 
Patlamayla birlikte minibüs havaya uçtu ve içindeki 17 polisten 8 polis hayatını kaybederken, 7 polis ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralanan polisler, Bingöl Devlet Hastanesi`ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.
 
Saldırıyı gerçekleştiren, PKK mensuplarına yönelik operasyon başlatıldı.
 
Olayla İlgili Valilikten Açıklama
Patlayıcının menfez altına döşendiği ifade edilen açıklamada, patlama sonucu 8 polisin hayatını kaybettiği, 1`i ağır 7 polisin ise yaralandığı kaydedildi.
Açıklamada, "Şehit cenazelerimiz ve yaralılarımız Bingöl Devlet Hastanesine intikal ettirilmiştir. Yaralılarımıza gereken tıbbi müdahaleler Bingöl Devlet Hastanesinde sürdürülmektedir. Olay yeri ve çevresinde saat 10.15`den itibaren başlatılan operasyon devam etmektedir. Şehitlerimiz için rahmet, yaralılarımız için şifalar dileği ile kamuoyuna duyurulur" denildi.
 
Hayatını Kaybeden Polislerden 3`ünün İsmi Belli Oldu
Bu arada, patlamada hayatını kaybeden 8 polisten 3`ünün isimi belli oldu. Polislerin isimlerinin Gökhan Kuzu, Cuma Mercümek, Fatih Celayir olduğu öğrenildi.
 
Bakan Yılmaz, Bingöl`e Geliyor
Olayın olduğu esnada Konya`da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl`e gelmek üzere yola çıktı.
Konya`da olayla ilgili değerlendirme yapan Bakan Yılmaz, ``Elim bir hadise tabii. Ben de az önce duydum. Çok net bilgiler vermek için erken. Valilik ve ilgililerimiz, olayla ilgili şu anda incelemeler yapıyor. Ben de birazdan Bingöl`e geçeceğim. Terör ne yaparsa yapsın biz doğru bildiğimiz yoldan geri dönmeyeceğiz. Bir taraftan terörle mücadele sabırla, kararlılıkla devam ederken, bir taraftan da terörün gündemimizi belirlemesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir