• DOLAR 32.314
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2279.545
  • ...
Hükümet`ten İlk Tepki Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl-Erzurum karayolu Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkisinde, çevik kuvvet polis aracının geçişi sırasında, önceden menfeze yerleştirilmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu 8 polisin ölmesi üzerine, 9 polisin de yaralanmasıyla ilgili, ``Terör ne yaparsa yapsın biz doğru bildiğimiz yoldan geri dönmeyeceğiz. Bir taraftan terörle mücadele sabırla, kararlılıkla devam ederken, bir taraftan da terörün gündemimizi belirlemesine müsaade etmeyeceğiz`` dedi.

Bir dizi toplantı ve ziyaretlerde bulunmak üzere Konya`ya gelen Yılmaz, KOP İdaresi Başkanlığı`nı ziyareti öncesinde Bingöl-Erzurum karayolundaki mayın patlamasıyla ilgili soruları cevaplandırdı.

Haberi kısa süre önce aldığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

``Elim bir hadise tabii. Ben de az önce duydum. Çok net bilgiler vermek için erken. Valilik ve ilgililerimiz, olayla ilgili şu anda incelemeler yapıyor. Ben de birazdan Bingöl`e geçeceğim. Terör ne yaparsa yapsın biz doğru bildiğimiz yoldan geri dönmeyeceğiz. Bir taraftan terörle mücadele sabırla, kararlılıkla devam ederken, bir taraftan da terörün gündemimizi belirlemesine müsaade etmeyeceğiz. Toplantılarımız gerçekleşecek. KOP ile ilgili toplantılarımız gerçekleşecek. Müsteşarımız burada, Dışişleri Bakanımız gelecek. Onun başkanlığında bu toplantı gerçekleşecek ama ben burada kısa bir süre kaldıktan sonra Bingöl`e geçeceğim.``

Bakan Yılmaz, ziyaretin ardından Bingöl`e geçmek üzere, Ankara`ya hareket etti.

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir