• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Ölümler Artınca Alkolü Yasakladılar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çek Cumhuriyeti’nde Sağlık Bakanlığı sıkı önlemler aldı

Metanol zehirlenmesinden 19 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine yetkililer alkol oranı yüzde 20’yi geçen içeceklerin satışını yasakladı. Sağlık Bakanı Leos Heger, “Önlemleri artırmamız gerekiyordu” açıklamasını yaptı. Ölüm ve yaralanmaların lokanta ve marketlerden satın alınan içecekler sebebiyle gerçekleştiğini bildiren yetkililer özellikle başkent Prag’ta zehirlenme vakalarının olduğunu belirtti.

Alışveriş merkezlerinin yanı sıra otel ve uçuşlarda da uygulanacak yasakların birkaç hafta daha devam edebileceği açıklandı. Öte yandan dükkanlarda alkol oranı yüksek içecekler raflardan kaldırıldı. İçecekleri kaldırmayan satıcılara para cezası verilirken, Alkollü İçecek Üreticileri Birliliği Başkanı Petr Pavlik uygulamayı sert bir dille eleştirdi. Pavlik, “Bu yasaklamalar tezgah altından satışı artırır ve ölümleri durdurmaz” dedi. 19 kişinin ölmesinin yanı sıra 20 kişinin yaralandığı belirtilirken, bunlardan çoğunun komada olduğu bir kısmının ise görme yetisini kaybettiği kaydedildi. Alkol zehirlenmesiyle bağlantılı 11 kişi gözaltına alındı.

Son kurban 66 yaşında

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre Çek Cumhuriyeti, Moldova’dan sonra en çok alkol tüketen ülke. Alkolden hayatını kaybeden son kurban 66 yaşında.

Bu haberler de ilginizi çekebilir