• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Japon Heyeti, Siirt`te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Aralarında Klima devi Daikin, Lojistik ve Taşımacılık firması Kawasaki Kisen Kaisha Ltd., Turizm firması H.I.S Co.Ltd ,Yamaha müzik, Japonya`nın ikinci büyük bankası SMBC ve Japon Dış Ticaret Örgütü JETRO`nun genel müdür, baş temsilci ve müdürlerinin bulunduğu 14 kişilik bir heyet, Kurtalan Çimento Fabrikası, Alkumru Barajı,Organize Sanayi Bölgesi ve inşaat halindeki iki alışveriş merkezi tesislerini gezdi.

 

Vali Ahmet Aydın, heyet onuruna polisevinde bir akşam yemeği verdi. Yemeğe, AK Parti Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, belediye başkanı Selim Sadak yatırımcı kamu kurum müdürleri, iş hayatı ile ilgili sivil toplum kuruluş yöneticileri ve işadamları katıldı.

 

Siirt`in birçok alanda yatırım için, çok uygun bir yerleşim birimi olduğunu belirten Vali Aydın, özellikle yenilenebilir enerji ve organik tarım ürünleri konusunda çok önemli bir potansiyel olduğunu söyledi. Vali Aydın, ayrıca turizm alanında da yatırımın uygun olduğuna vurgu yaparak, \"Siirt`in yatırım fırsatları var. Siirt`imiz Irak ve Ortadoğu pazarına çok yakın. Yarın bir çalışma toplantısı yapacaksınız. Arkadaşlarımız buradaki yatırım imkanlarını anlatacaklar. Vali olarak, size her türlü yardım ve desteği vermeye hazırız.\" dedi.

 

Vali Aydın daha sonra, Japon heyetine Siirt`in yerel ürünlerinden çeşitli hediyeler verdi. (Hamza Kezer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir