• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Karpuz Hasadı Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Türkiye`nin en erken karpuz yetiştirilen yerlerden biri olan Tarsus`ta yılın ilk karpuz hasadı yapıldı. Denize yakınlığı ve sıcak kumlu alandan dolayı Türkiye`de ilk karpuzun toplandığı yerlerden biri olan Tarsus`un Kulak ve Bahşiş Köylerinde ekili alanlardan karpuz toplanmaya başlandı.

 

İlk hasat olmasından dolayı fiyatların iyi fakat verimin düşük olduğu olduğunu söyleyen karpuz üreticilerinden Ali Aycan, "Bu yıl yine geçen yıl ki gibi Türkiye`de ilk karpuzu bizler piyasaya sürdük. Çünkü topraklarımız denize sıfır noktada ve sıcak. Bu yüzden karpuz daha erken yetişiyor. Karpuzun ilk hasadı olmasından dolayı fiyatlar şu an için iyi. Fiyatların iyi olmasına karşılık, verimler düşük. Ama ileriki günlerden yetişen diğer karpuzlarda iyi verimin olacağını tahmin ediyoruz ama fiyatların düşmesinden korkuyoruz. Bu yıl karpuzun dönümünü yaklaşık olarak 2500-3 Bin TL arasında tüccarlara satıyoruz. Burada yetiştirdiğimiz karpuzu tüccarlar aracılığı ile Türkiye`nin büyük şehirlerine, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlere gönderiyoruz. Temennimiz fiyatların düşmemesi ve bu seyirde gitmesidir."şeklinde konuştu.

 

Öte yandan hasadı yapılan karpuzun sebze hallerinde toptan fiyatı kilo olarak 1,5-2 TL olarak satılırken, manavlarda ise yaklaşık olarak kilo fiyatı, 3,5-4,5 TL arasında satılmaktadır.
A.Hakim Kurt, Halil Gültekin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir