• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
İLKHA Tahrir Meydanında Mısır Halkının Nabzını Tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR - Amerika`da yaşayan bir grup Kıpti tarafından çekilen ve Hz. Muhammed`e (sav) hakaret içeren sinema filmine 4 günden beri geceli gündüzlü tepkilerine devam eden Mısırlılar, kılınan Cuma namazının ardından Tahrir Meydanı`na akın ettiler.
 
Grup halinde ana caddelerden meydana akın eden onbinler, "Ey Obama! Ey Deyyus! bizler Mısırlıyız Muhammed`in ordusuyuz", "Hayber Hayber Ey Yahudiler Muhammed ordusu geliyor", "Bizleri affet Ey Allah`ın Resulü" diye sloganlar attılar.
 
Hz. Muhammed`e (sav) hakaret içeren film ile ilgili yorumlarını dinlediğimiz Mısırlılar, genel olarak; Mursi`nin bir an önce ABD büyükelçini Mısır`dan kovup, Mısır elçisini ise Amerika`dan çekmesi gerektiğini söylediler.
Tahrir Meydanında düzenlenen gösterilere çok sayıda Hıristiyan`ın katılması da dikkat çekti.
 
Saatlerce süren gösterinin ardından Kahire`deki ABD Büyükelçiliği önüne akın etmek isteyen halk, polis engeline takıldı. Mısır polisi, göstericileri engellemek için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. İki taraf arasında çıkan çatışma sonucu 31`i polis memuru 224 kişi yaralandı. Yaralıların bir kısmı, 42 ambulansın görev yaptığı olay yerinde tedavi edildi.
Mısır güvenlik kaynakları olayların başladığı 4 günden beri 3 arabanın yanarak kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.
 
Amerika Büyükelçiliğine taşlarla saldıran halk, elçilik önünde taşların tükenmesi sonucu giydikleri elbiseleri çıkartıp, başka yerlerden taşlar getirdiler.
 
Hz. Muhammed`e (sav) hakaret içeren sinema filmine 4 günden beri geceli gündüzlü tepki gösteren Mısırlılar, ABD büyükelçisi ülkelerinden çıkana kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdiler.
 
Mısırlı yetkililer ise, olay yerinin gittikçe kötüye gitmesi sebebiyle ülkedeki Amerikan Büyükelçisinin Mısır`ı terk ettiğini bildirdiler.
 
Öte yandan, Müslüman Kardeşler Hareketinin resmi sitesinde geçen haberde; bu gün sadece Kahire`de değil Mısır`ın tüm illerinde protesto mitinglerinin yapıldığı bildirildi. (Osman Çelik, Ahmet Batı - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir