• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Hıristiyan ve Yahudiler Hep İşgal ile Ölüm Getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- İsrail asıllı Amerikan film yapımcısı Sam Bacile`nin Hz Muhammed`e hakaret içeren `Müslümanların Masumiyeti` adlı filmine tepkiler gün gittikçe artarak devam ediyor. Sözkonusu hakaret filmi ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Tarih boyunca, Hıristiyanların İslam Alemine hep İşgal ve ölümü, Yahudilerin ise hep fitne ve fesat yaydığını belirti.

 

Hakaret ve Tahriklerin Özgür Ülkeleri: ABD ve AB

Bozan, basın açıklamasında, İslam`ın kutsal değerlerine karşı sürekli hakaret ve tahriklerin özgür ülkeleri haline gelmiş olan ABD ve Avrupa`nın, Salman Rüşdi olayı, Karikatür Krizi, Kur`an-ı Kerimin Yakılması olaylarından sonra şimdi de ABD`de çekilen `Müslümanların Masumiyeti` filmi ile İslam`a ve peygamberine karşı hakaret içeren girişimlerin devam ettiğine vurgu yaptı.

 

Kuvveti üstün tutan anlayışın temsilcisi olan Irkçı Emperyalistlerin, Müslümanları tahrik ederek, insanlar arasında kin ve düşmanlığı yaydığını, sömürülerine ve işgallerine devam ettiğini hatırlatan Bozan basın açıklamasını şöyle sürdürdü: \" `Şeytan Ayetleri`, karikatür krizi, Afganistan`da yüzlerce Kur`an-ı Kerim`in yakılması, İsrail`in camilerde dans ve içki programları düzenlemesi, Mescid-i Aksa`nın altını oyması şimdi de `Müslümanların Masumiyeti` adlı film, Müslümanlara doğrudan hakareti içeren provakatif, aşağılık ve art niyetli çalışmalardır., Bu tür girişimleri nefretle kınıyor ve lanetliyoruz.\"

 

Diyalog Çalışmaları Müslümanların Aleyhine İşlemeye Devam Ediyor

Bozan, çeyrek yüzyıldır İslam coğrafyasında sürdürülen diyalog çalışmalarının, Müslümanların aleyhine işlemeye devam ettiğinin altını çizerek, Müslümanlara `diyalog` söyletilirken; Müslümanların toprağı işgal edildiğini, bombaların Müslümanların başına yağdığını, dininden dolayı katledilen hep Müslümanların olduğunu belirti. .Bu filimin `diyalog` masalının son perdesi olduğunun söyleyen Bozan, \"11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan ve Irak`a yerleşen emperyalist güçler, bugün bu ülkelerin zengin yeraltı kaynaklarını sömürüyor ve işgallerle Orta Asya ve Ortadoğu`da kalıcı güçler bırakarak önemli ve stratejik noktalarda hakimiyet sağlıyorlar. Aslında onlar görevini yapıyor, bizim için şaşırtıcı değil. Bizim için şaşırtıcı ve, üzücü olan 60`a yakın İslam ülkesinin parça parça olmasıdır. Biz ona üzülüyoruz. Çünkü hak ve batılın mücadelesi kıyamete kadar devam edecektir. Müslümanlar bunu görmeli aynı safta hakkı anlatmak için birleşmelidirler\" dedi.

 

Müslümanların Kurtuluşu Diyalogda Değil, İslam Birliğindedir

Yahudi ve Hıristiyanların samimi dost olmayacağına inandıklarını dile getiren Bozan, Müslümanların Kurtuluşunun adresini ise `Diyalog`ta ve Ilımlı İslam Projelerinde değil, İslam Birliğinde ve Müslümanların güçlü ve bağımsız oluşu olarak gösterdi.

 

Bozan, \"Bu olaylarla ilgili Libya`da 4 ABD vatandaşının ölümüne çok üzülen ve Amerikan Medyasına Başsağlığı ve üzüntü ilanını veren, Bazı `Hocaefendi` ler, ABD`nin Irakta, Afganistan`da ve diğer İslam Aleminde yaptığı `devlet terörüyle`, katl ettiği, Yüzbinlerce Müslüman için, ABD ye üzüntülerini bildirmemesi ve kınamaması düşündürücü\" olduğunu vurguladıktan sonra son olarak, \"İslam düşmanları ne yaparlarsa yapsınlar, Hakk`ı üstün tutan, barışın, kardeşliğin ve eşitliğin dini olan İslam, yeryüzünde hâkim olacaktır\" ifadelerini kaydetti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir