• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
PKK Şantiye Bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 15 köyün ulaşımını sağlayacak olan ve Mardin ile Batman`ın mesafesini 60 kilometreye düşürecek olan Dicle nehri üzerindeki Kantar Köprüsü`nün inşaatı ile yol çalışmasını yapan şantiyeyi basan PKK mensupları, şirkete bağlı ait 2 iş makinesi, şantiye binası ve köprü çalışmalarındaki 5 iş makinesini ateşe verdi.
 
Çalışanları etkisiz hale getirdikten sonra şantiyede bulunan iş makinelerini ateşe veren örgüt mensupları, olay yerinden uzaklaştı. Şantiye yetkilileri tarafından yaklaşık 1,5 milyon TL`lik maddi zararın oluştuğu söylendi.
 
Olayla ilgili bilgi veren şantiye yetkilileri, yaşananları kısaca özetleyerek, "Dün akşam saat 22.00`da nereden geldikleri belli olmayan 4 PKK mensubu şantiyeye gelmiş. O esnada 3 şantiye çalışanı Konteynırda oturuyorlarmış. O esnada seslerin geldiğini işitmişler ve dışarı baktıklarında eli silahlı 4 kişinin çalışanlara hiçbir zarar vermemişler. Şantiyede bulunan JCB iş makinesi ve Fora kazık makinesini yaktıktan sonra işçilerin yattığı konteynırı da ateşe verdikten sonra olay yerinden gittiklerini öğrendik. Şantiyenin bir km uzağında yol çalışması yapan 5 iş makinesi de yaktılar" dedi.
 
Vali Yılmaz Arslan, olayın yaşandığı şantiyede incelemelerde bulunarak, PKK`nın bölgede yürütülen yol ve köprü çalışmalarını sabote etmek istediğini belirtti. AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir de, Kantar Köprüsü ve Bağlantı Yolu İnşaat Şantiyelerinin yakılmasına sert tepki göstererek nefretle kınadı. Özdemir, hizmeti engellemeye çalışanların heveslerinin kursaklarında kalacağını söyledi.
 
Olayla ilgili yetkililer incelemelerde bulunduktan sonra soruşturma başlattı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir