• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
SP`den Hakaret Filmine Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Saadet Partisi Mersin Teşkilatı, 2013 yerel seçimleri için yapacakları çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Parti binasında yapılan açıklamaya katılan SP GİK üyesi Yakup Budak, gündemde yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Filmi Şiddet ve Nefretle Kınıyoruz
Basın açıklamasına başlamadan önce gündemin sıcak konularından olan Peygamber Efendimize yönelik hakaret içerikli filme değine Budak, "Müslümanların masumiyet filmini çevirenleri bu filmin çevrilmesine müsaade edenleri başta ABD yöneticilerini şiddetle nefretle kınıyoruz. Derlerimizle oynamaktan vaaz geçin diyoruz. Tüm dünyadaki Müslümanlara da gözünüzü açın dostunuzu düşmanınızı iyi tanıyın" çağrısında bulundu.

Sosyal Hayatta Korkunç Bir Yozlaşma Yaşanmakta
Son yıllarda Türkiye ekonomisinin iyi gitmediğini, hayvancılığın ölme noktasına geldiğini, esnafın can çekiştiğini ve çekini senedini ödeyemediğini, vatandaşın kredi bataklığına düştüğünü, bankaların ise adeta sömürü hortumuna döndüğünü söyledikten sonra toplumsal ahlaki yozlaşmaya değinen Budak konuşmasına şöyle devam etti, "sosyal hayatta korkunç bir yozlaşma yaşanmakta. Ahlaki çöküntü toplum hayatını adeta bir sosyal patlamaya doğru götürmektedir. Özellikle gençler arasında uyuşturucu bağımlılığı, fuhuş ve pornografi hızla yayılmaktadır. Emniyet kayıtlarına göre hırsızlık soygun, gasp olayları katlanarak devam etmektedir. Toplumun temelini teşkil eden aile yapısı sosyal çöküntü ve ekonomik krizlerinden etkilenmekte ve çatırdamaktadır. Boşanma oranlarında son yıllarındaki yükseliş bu durumun en büyük gösterisidir" dedi.

Yeni Eğitim Sistemi Manevi Değerlerimizi Temel Alan Bir Muhtevaya Kavuşturulmalı
Önümüzdeki hafta okulların açılacağı için tüm öğrencilere yeni öğretim yılında başarılar dileyen Budak, yeni eğitim sistemi hakkında ise şunları söyledi, "4+4+4 eğitimde yeni bir başlangıç olarak ilk adımdır. Ama doldurulması gerekir. Eğitim sistemimiz ilköğretimden üniversiteye kadar Manevi ve Milli değerlerimizi temel alan bir muhtevaya kavuşturulmalı. Sürekli değişen sistem ve sınavlar eğitimde ciddi belirsizlikler oluşturmaktadır. Yapılacak değişiklikler ciddi çalışmalar üzerine inşa edilmelidir" diye kaydetti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir