• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Obama, Yemen Cumhurbaşkanını Aradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyaz Saray`dan yapılan açıklamada, Obama`nın, ABD`nin Sana Büyükelçiliği`ne düzenlenen saldırı ve Yemen`deki Amerikan personeli ve diplomatik tesislerinin güvenliğine dair kaygılarını dile getirmek üzere Yemen Cumhurbaşkanı Hadi`yi aradığı bildirildi.

Açıklamaya göre Obama, görüşmede Hadi`ye, gün içerisinde meydana gelen şiddet olaylarını hızlı biçimde kınaması dolayısıyla teşekkür etti ve olaylarla ilgili soruşturmanın başlatıldığının açıklanmasından memnuniyet duyduğunu aktardı.

Yemen hükümetinin gösterdiği işbirliğini takdirle karşıladıklarını belirten Obama, Amerikalı personelin güvenliğini sağlamak için birlikte çalışmalarının önemini vurguladı.

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi de ülkesindeki Amerikan vatandaşlarını korumak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarının altını çizdi ve ABD Büyükelçiliği etrafına ilave güvenlik güçleri konuşlandırdıklarını söyledi.

Görüşmede Obama, İslam dinini lekelemeye dönük tüm çabaları reddettiğini yinelerken, tanık oldukları şiddetin hiçbir zaman haklı gerekçesi olamayacağını vurguladı.

Obama ayrıca, ABD ile Yemen arasındaki güçlü işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yemen hükümeti ve halkını tarihi dönüşümleri sırasında desteklemeye yönelik kararlılıklarını bir kez daha ortaya koydu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir