• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Solhan`da Ani Hayvan Ölümleri Korkuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Solhan`a bağlı Murat köyünün Alak mezrasında 2 ay içersin 20 hayvanın bilinmeyen bir nedenden ölmesi köylüleri korkuttu.

 

Temmuz ayından itibaren bölgede ani hayvan ölümlerinin baş gösterdiğini belirten mezra sakinlerinden Turan Yayan, Ramazan ayının ilk haftasında başlayan ani hayvan ölümlerinin devam ettiğini, bugüne kadar toplam 20 hayvanın telef olduğunu söyledi.

 

Hayvan ölümlerinin artması üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkililerine haber verdiklerini belirten Yayan, kontrol için köye giden veteriner hekimin sorunun köyde bulunan sudan kaynaklanabileceğini söylediğini ve tüm bunlara rağmen ilgili kurumun gerekli desteği sunmadığını kaydetti.

 

Önlem alınmadığı takdirde mezrada hayvan kalmayacağını dile getiren diğer mezra sakinleri, \"Sorunun neden kaynaklandığının tespit edilmesi için suyun tahlil edilmesi gerekiyor. Yetkililerden gerekli olan çalışmalar hakkında bizleri bilgilendirmelerini ve sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapmalarını, hayvanların telef olma nedenlerinin araştırmalarını istiyoruz\" dediler. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir