• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Erdoğan O Filme Tepki Gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UKRUYNA - Kiev`de temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, Efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam`a hakaret eden film için sert çıktı:  Açıkça provokasyon... ABD yönetimi de hazırlanan filme iyi gözle bakmıyor zaten.

Erdoğan, ayrıca `dine hakaret insanlara saldırma gerekçesi olmaz` diye konuştu.

Başbakan Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada `Efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam`a hakaret düşünce özgürlüğü içinde ele alınamaz. Bu filmin arasında zihniyet ve organizasyon şiddetle kınanmalı. Peygamberimize hakaret ifade özgürlüğü olarak ifade edilemez. Asla bu oyuna gelmemeliyiz çok ciddi bir provokasyon var.

Suriye dahil bölge ülkeleri için işbirliği yapabilecekleri ve her zaman yardım aalabilecekleri gerçek bir dost olmak istiyoruz. Hala 50 yıldır AB`nin kapısındayız. AB`nin derinleşen ekonomik kriz nedeniyle umutsuzluğa düşmesi halinde aşırı sağ çevrelerin bundan nemalanması ve İslamafobi dahil dünya barışı için tehlikeleri körüklemesi de güçlü bir ihtimal olarak karşımızda duruyor. Norveç`teki ırkçı saldırı gibi yüksek profilli olaylar bunun işaretidir. Aşırı sağcı hareketlerde büyük artış gözlendiği ve ırkçılığın artık müslümanları hedefe koyacak şekilde Avrupa`da hortladığını görüyoruz. Avrupa kendisini bugüne getiren evrensel değerlere sıkı sarılmalıdır. Çeşitlilik içinde birliktelik ideali bir klişe olarak kalmamalıdır. Gerçek anlamda uygulamaya geçirilmelidir. Bunun için kültürel dini veya etnik temelli ayrımcılıklar reddedilmeli, Avrupa`ya en kötü dönemleri yaşatan ırkçılık virüsünün yeniden güçlenmesine izin verilmemelidir. Türkiye olarak Avrupa`lı dostlarımıza bunu hatırlatmaya ısrarla devam edeceğiz. Türkiye olarak son 10 yılda edindiğmiz tecrübe ışığında tüm bölge ülkeleri ile sarsılmaz dostluk ve işbirliği mekanizmaları oluşturma çabalarındayız. Ukrayna ile her alanda işbirliğimizi daha da geliştirmek arzusundayız. Bu arzumuzun Ukrayna`da karşılık bulmasından ayrıca memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Ben tekrar dost ukrayna halkına barış ve dostluk mesajlarımı iletmek istiyor, saygılarımı sunuyorum ve bu güzel toplantıyı tertipledikleri için teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum` diyerek sözlerini sonlandırdı.

ihlassondakika

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir