• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
BİR GARİP KONFERANS!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hüseyin Kaya / Haber - Yorum / Doğruhaber
DTK İnanç Komisyonu’nun 8-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği 1. Kürdistan İslam Konferansı Cegerxwin Kültür Merkezi’nde yapıldı.

“Bayram değil seyran değil, DTK adlı laik kuruluş neden böyle bir işe girişti” demiyoruz. Dini bayramlara düşmanlık yapan malum güruhun, ahlakı ifsad etme amaçlı “seyran”lara son derece hoşgörüyle baktığını bildiğimizden konunun “bayram-seyran” ekseninden farklı bir yerde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Gelelim konferansa…

Kürdistan İslam Konferansı ve Cegerxwin Kültür Merkezi…

Dakika bir gol bir!

Evet, Cegerxwin iyi bir şairdir; ama onun gibi Stalin hayranı bir ateistin ismiyle açılan kültür merkezinde İslam Konferansı…
Birileri Müslüman Kürd halkının zekasıyla alay ediyor.

Neyse, devam edelim.

Konferansa DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, DTK Daimi Meclis üyeleri Altan Tan ve Osman Özçelik, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Osman Baydemir, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ile alim ve aydın olduğu iddia edilen kişiler katılmış.
Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk…

Malum eş başkanlar. Ama onların bunun dışında da özellikleri var.

Mesela Aysel Tuğluk…

Bakın Tuğluk, Radikal’deki yazısında ulusalcı Kemalistlere hitap ederek onlara nasıl bir ittifak öneriyordu:
“Kemalistler, sol, muhalif ve aydın çevreler Kürtlerle uzlaşmanın kaçınılmazlığına inanıyorsa, ılımlı İslam denilen ve aslında ne olduğu, nasıl tanımlanacağı çok da belli olmayan ve tamamen “imparatorluk” güçlerinin imalatı bu projeye karşı modern aklın ve demokratik kültürün birbirini kabul eden zemininde buluşabilmelidir.”
Kimlere ittifak öneriyor Aysel Tuğluk?

Kemalistler, solcular, muhalifler ve aydınlar… Diyebilirsiniz ki, Tuğluk’un burada karşı çıktıkları “ılımlı İslamcılar”dır. Peki, siz bu cümlede gerçek İslamcılara da ittifak çağrısı görebiliyor musunuz?

Gelelim Ahmet Türk’e…

İslami bir bilgisi ya da kültürü olduğuna dair bir veri yok; ama konferansta Osman Baydemir’den sonra konuşma yapmış.
DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Emevilerden günümüze kadar devletlerin İslamiyeti kendi politikaları için kullandıklarını belirterek, Kürtlerin bu anlayışla hiçbir zaman hareket etmediğini ifade etmiş. Kürt halkının esir durumda olduğunu belirten Türk, ‘’Bunun için Kürt alimlerinin omuzlarına çok şey düşüyor. Alimler ve Kürt düşünürleri olarak bu zulme ‘dur’ demeliyiz. Bu boynumuzun borcudur’’ demiş. Tüm Kürtlerin Kürt birliği için önemli çalışmalar yürütmesi gerektiğini vurgulayan Türk, ‘’Allah mazlumların yanındadır.’’ demiş.

Tamam Ahmet Türk, Türkiye siyasetinde önemli bir figür; ama Allah aşkına islama yabancı biri “İslam konferansı”nda konuşturulur mu?

Bu adam değil miydi “Qesra qenco”da Deniz Baykal ile rakı içmeyi özlediğini söyleyen?

Mir Mehmet Fırat’la balık lokantalarında içki içen aynı adam değil miydi?

Bazıları “ne olmuş içki içiyorsa” diyebilir. “Bir şey olmaz kendi tercihidir” mi diyelim?

Tamam islam’a göre “büyük günah”lardan sayılan içkiyi içerek Allah’a isyanı seçebilir bir insan; ama Müslümanlara ne yapmaları gerektiğini söyleyemez.

Tepkimiz İslam’dan bihaber kimselerin “İslam’ı kullanma” çabasınadır.

Ve sanki DTK böyle bir işe soyunmuş. Altan Tan da yıllarca sahip olduğu İslamcı kimliğini DTK-PKK’nin hizmetine sunmuş. Konferansın baş aktörü Tan.

Konferansın sonuç bildirgesi “büyük oranda” altına imza atılabilecek bir içeriğe sahip; ama projenin hiç de iyi niyetli olmadığı her halinden belli.

DTK içerisinde Altan Tan isminden başka kaç tane “Kemalist ve solcu olmayan” isim sayabilirsiniz?

Altan Tan ile beraber zikredilen Osman Özçelik’in konuyla ilgisi olduğunu düşünmeyin.

Onunki sadece malum eşbaşkanlık meselesi işte.

Yani biri partiden, diğeri örgütten.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir