• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
Kozan`da Merkezi Ezan Sistemi Tamamen Kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Kozan İlçe Müftüsü Feramuz Beydoğan, \" İlçedeki camilerde merkezi sistemle ezan okuma işlemine son verdiklerini vurgulayarak ezanın her camide ayrı ayrı okunacağını söyledi.Kozan`da da 8 yıl önce başlatılan merkezi vaaz sisteminden sonra merkezi ezan sistemine geçildiğini anımsatan Beydoğan, şöyle konuştu: \"Diyanet İşleri Başkanlığımızın sonradan uyguladığı program dâhilinde merkezi sistemin yavaş yavaş kaldırılması istenmişti. Bizde 2-3 yıldır din görevlilerimize yönelik güzel ezan okuma kursları açtık. Bunun dışında Diyanet İşleri Başkanlığı bizim din görevlilerimizin yüzde 90`ını yüz yüze vaaz verme eğitimine tabi tuttu. Bu kurs ve eğitimler sonrasında Kozan`da da artık vaaz edebilecek ve güzel ezan okuyacak kapasitede görevlilerimiz var. Dolayısıyla artık Kozan`da merkezi sistemine çok ihtiyaç olmadığına kanaat getirdik ve 30 Ağustos itibariyle merkezi ezan ve vaaz sistemini tümden kestik.\"dedi.

 

Yeni uygulamayla artık ezanların merkezi sistemden okunmadığını kaydeden Müftü Beydoğan, \"Her cami görevlisi ezanı 5 vakit camisinde okuyacak ve vaaz verecek. Her camide ezanın okunması namazın sünnetlerinden olduğu gibi Ezan, bayrak ve istiklal marşımız ülkenin manevi sembollerindendir. Merkezi sistem ezan ve vaaz uygulaması, din görevlilerimizi tembelliğe sevk ediyordu. Her camide ezan okunmadığı için cemaat yok diye kapalı duruyordu. Bunu önlemek ve din görevlilerimizin camilerinde bulunmasını sağlamak için yerinde bir uygulama olacak.\" dedi.

 

Yeni uygulamayla din görevlilerinin kendilerini yetiştireceğini ve camii cemaatine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Beydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: \"Din görevlilerimiz her Cuma kendileri vaaz edeceği için ön hazırlık yapacak. Hazırlık sırasında bilgileri güncellenmiş, hatta yeni bilgiler öğrenmiş olacak, kültürleri artacak. Cami cemaati ise canlı olarak vaaz dinlemenin keyfini çıkaracak. Vatandaşlarımızdan çok da talep vardı. Güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum.\"dedi.
(Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir