• DOLAR 32.561
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2444.249
  • ...
İmam Hatipler ile İlgili Sorunlar Bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 2012-2013 eğitim öğretim yılına sayılı günler kala eğitimdeki aksaklıklarda yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde İmam Hatip öğrencilerinin eğitim ve öğretim görecek düzenli bir binanın olmayışından dolayı, yeni bina yapımına 19 Temmuz itibarı ile başlandı. Ancak yeni bina kararı, zorunlu eğitim ve 4+4+4 sistemi kararından önce alındığı için şu anda yapılacak 16 derslikli binanın Silvan İmam Hatip Lisesi ihtiyacını karşılamadığı belirtildi.

 

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Silvan Temsilcisi Nusret Taş, Silvan İmam Hatip Lisesi binasının 2005 yılında bu yana öğrenci ve velilerin yoğun taleplerine rağmen yetkililer tarafından gerekli hassasiyetin gösterilmediğini söyleyerek, bu güne kadar harabe denilebilecek yapılarda eğitim öğretim hizmetini vermek zorunda olduğunu ifade etti. Şuanda yapımına başlanan yeni okul binasının projesi 2011 yılında kabul edildiğini söyleyen Taş şöyle devam etti: \"Bu proje 4+4+4 sisteminden önce kabul edilmiş bir proje olduğundan dolayı bu yönüyle bina derslik sayısı şuandaki talebi karşılamayacaktır. Her şeye rağmen eğitimin kademeli hale gelmesi ve bu bağlamda İmam Hatip Ortaokullarının yeniden açılması; ayrıca meslek liselerinin önüne konulan katsayı engelinin kaldırılması memnuniyet vericidir\"

 

Taş, Silvan`da talep fazla olmasına rağmen sadece bir tane İHO`nun açılmasının ve ilçenin bir kenarında olması ve sadece o mahalledeki vatandaşlara hitap etmesinin önemli bir olduğunu ifade ederek, \"Çocuklarını İHO`ya göndermek isteyen tüm velilere bu imkân sağlanmamıştır. Şehrin diğer mahalledeki veliler uzaktaki iHO`ya çocuklarını gönderemeyeceklerdir\" dedi.

 

Taş bu konuda ki çözümlerini ise \"Silvan merkezdeki bir okulun daha İHO`ya çevrilmesi, kız öğrencilerimiz için kız imam hatip ortaokulunun açılması veya acilen şehir merkezinde yeni bir İHO`nun yapılması gerekmektedir\" olarak açıkladı. (Yusuf Batı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir