• DOLAR 32.594
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2450.89
  • ...
Yol Yapım Çalışmaları Sevindiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis`in Tatvan ilçesine bağlı Késan Deresi mevkiinde bulunan onlarca köy, yeni yapılan yollarla artık rahat bir ulaşıma kavuşacak.

90`lı yıllarda PKK`nin köylerden zorla aldığı yardımlarla bu bölgede barındıkları gerekçesiyle boşaltılan ve 13 yıla yakın girişin tamamen yasaklandığı Késan Deresinde bulunan onlarca köy aradan geçen uzun süreçte büyük bir yıkım yaşadı. Yolların baharla gelen sellerle adeta yok olmaya yüz tuttuğu bölgede köylüler dönüş sonrası şehre gidip gelmekte sıkıntı çektiklerini ve bu yolların bir an evvel yapılmasının kendileri için çok önemli olduğunu ifade ettiler.

\"Devlet İkinci Bir Kato Alamayacak Kadar mı Fakir?\"
Köylülerden Hasan Özmen yolların olmamasından dolayı yaşadıkları sıkıntıları yetkililerden bir an evvel bu sıkıntının giderilmesi için destek istediklerini ifade etti. Özmen, \"Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri de yolların olmayışıdır. Zaten bulunduğumuz bölgede maddi anlamda bize bir desteğini pek görmediğimiz devletin en azından yollarımızı yapmasını bekliyoruz. Karşı köy ile aramızda bize ait bir mezramız var. Ama maalesef mezramızdan gerektiği şekliyle istifade edemiyoruz. Çünkü yolu yok. Defalarca Köy Hizmetleri kurumuna giderek bu yolların açılması için destek istedik. Oysa bize verdikleri cevap hem çok komik hem de devlet ciddiyetine yakışmıyor. Memur bana 1 adet Kato makinalarının olduğunu ve onun da şu anda çalıştığını dolayısıyla kendilerine tahsisi edemeyeceklerini ifade etti. Sizce bu komik değil mi? Devlet ikinci bir kato alamayacak kadar mı fakir? Bunları anlamak mümkün değil. Ancak yine de şükürler olsun. Yavaş ta olsa ana yolun açılmaya başlaması bizleri sevindiriyor. İnşallah daha iyi olur\" diyerek yapılan çalışmalara karşı sitem etti.

Zaman zaman yol yapım çalışmalarında aksamalarında yaşandığı gözlenirken yol yapım çalışmalarında çalışan firma işçilerinin, son zamanlarda PKK`nın yeniden yol yapım çalışmalarında ve devletin ihale ettiği işlerin şantiyelerinde çalışanları tehdit ederek bölgeden gitmeye zorlaması veya kaçırmalarından dolayı tedirginlik yaşadığı ifade edildi. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir