• DOLAR 32.387
  • EURO 34.632
  • ALTIN 2386.958
  • ...
İHL Kontenjanları Yetersiz Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Kesintisiz eğitimin 4+4+4 şeklinde kesintili eğitime dönüşmesinden dolayı imam hatip ortaokulların açılmasıyla mevcut sistem ihtiyaca karşılık vermede yetersiz kaldı. Batman Anadolu İmam Hatip Lisenin 120 ve Mehmet Şimşek İmam Hatip Lisesinin 400 kişilik kontenjanı da doldu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmam Hatip Lisesi`nin 400 kişilik kontenjanı olmasına rağmen şehir dışında Kuyubaşı Köyü civarında olması nedeniyle kimse çocuğunu göndermek istemiyor.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmam Hatip Lisesi`nin şehirden uzak olmasının yanında dolmuş seferlerinin olmaması nedeniyle çocuklarını göndermeyeceklerini belirten veliler, Batman gibi bir yerde İHL olarak sadece üç okul olması ve Kuyubaşı`ndaki okulun İHL`ye dönüştürülmesinden dolayı İl Milli Eğitimine tepki gösterdiler.
 
Öğrenci velisi Hüseyin Rüzgâr, Batman`da 3 İmam Hatip okulunun olduğunu ve Batman Anadolu İmam Hatip Lisenin 120 ve Mehmet Şimşek İmam Hatip Lisesinin 400 kişilik kontenjanın dolduğunu belirtti.
 
Rüzgâr, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmam Hatip Lisesinin bulundukları yerden çok uzak olduğunu ve çocuğunu okula gönderemediğini vurgulayarak, "Yeterli sayıda alımın olmaması bizleri sıkıntıya soktu. Bizler gibi mütedeyyin kişilerin fazla olduğu bir ilde bir mahallede sadece 120 öğrencinin alımı sıkıntılara yol açıyor" dedi.
 
İmam Hatip Okullarına Acil Çözüm Getirilmeli
"Kız çocuklarını okutmuyorlar" diye geri kalmış cahil insanlar olarak nitelendirildiklerine dikkat çeken Rüzgâr, "Elhamdülillah bu sorunları atlattık diyecektik ki, başörtüsü sorunu çıktı. Az çok o da hal oldu dedik, şimdi de İmam Hatip alımlarında sıkıntı yaşıyoruz. Ben eski bir İmam Hatip mezunu olarak kızımı ve çocuklarımı başörtü sorunu olmayan imam hatipte okutmak istiyorum. Fakat kontenjan dolmasından dolayı kayıt sıkıntısı yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Konuyla ilgili yetkililerden istekte bulunan Rüzgâr, "Yetkililerden istediğimiz mahalle sakinlerini barındıracak kadar kayıt kontenjanı açılsın. Ya da ek bir bina inşa edilsin. İki İmam Hatip Okulunda da kontenjanların dolmasından dolayı yanı başımızdaki okula değil de, dağ başında servis aracının dahi gidemediği tenha ve ıssız yerdeki Kuyubaşı`ndaki (Cegeluve) İmam Hatip Okuluna yönlendiriyorlar. Servis oralara gitse dahi çocuğumu oralara göndermem. Yetkililerin bu konuya acilen bir çözüm getirmelerini istiyoruz" diye kaydetti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir