• DOLAR 32.216
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2446.79
  • ...
 Seçmeli Derslerin Tarihi Uzatılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Korkut,  yaptığı açıklamada, ``4 4 4`` ile eğitim alanında önemli bir sistem değişikliğinin yaşandığını, yeni sistemin daha demokratik ve çoğulcu bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Bunun en önemli ayaklarından birinin de ortaöğretim sistemine uzun bir aradan sonra Kur`an-ı Kerim ve Hz. Peygamber`in Hayatı derslerinin seçmeli olarak müfredata konulması olduğunu dile getiren Korkut, özellikle Ramazan Bayramı sonrasında velilerin tatilde olması nedeniyle 12 Eylül`e kadar sınırlandırılan seçmeli derslerin seçimiyle ilgili sürenin yetersiz olduğunu ifade etti.

Sürenin kısa olması nedeniyle velilerin bu durumdan haberdar olamadığını, çocuklarının kayıtlarını netleştirmeyen aileler olduğunu, ayrıca bazı vatandaşların ağır hareket ettiğini kaydeden Korkut, sürenin 21 Eylül`e kadar uzatılmasının derslerin seçimi için yeterli bir süre olduğunu anlattı. Korkut, okul yönetimlerinin, velilerin bu durumun farkında olması için duyurular ve bilgilendirme çalışması yapması gerektiğini söyleyerek, Kur;an-ı Kerim ve Hz. Peygamber`in Hayatı derslerinde öğretmen açığının tamamlanmasıyla ilgili bakanlığın bu konuda çalışmasının olduğunu belirtti.

Kur`an-ı Kerim ve Hz. Peygamber`in Hayatı derslerinin seçmeli ders olarak müfredata girmesiyle ilgili olarak yapılan eleştirileri de değerlendiren Korkut, ``Yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede eğitim-öğretim sisteminde milli ve manevi değerlerin öğretilmesinden daha doğal bir şeyin olamaz. Dersler zaten seçmeli`` dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir