• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Hacı Adaylarına Aşıları Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Bu yıl hac farizasını yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan Adanalı hacı adaylarına menenjit ve oral polio (çocuk felci) aşıları yapıldı.

Sabancı Merkez Camiinde yapılan ve Adana Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmada tüm hacı adayının aşılanacağı bildirildi. Yetkililer, Hacı adaylarının Arabistan`ın sıcak ikliminden dolayı menenjit ve çocuk felci hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu, bu amaçla aşılama çalışmasının gerekli olduğunu dile getirdi.

Adana İl Müftüsü Arif Gökce,1335 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirterek, \"Hac öncesi hacı adaylarını düzenlediğimiz seminerlerle bilgilendirdik ve hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Tüm hazırlıklarımız tamamlandı, hacı adaylarımızın aşıları yapıldı. Bu aşılar hacı adayları için çok önemli aşı kartları olmadan kesinlikle Suudi Arabistan`a alınmayacaklar. Toplu ortamlarda mutlaka hastalıkların olabileceğini biliyoruz, bu aşıların hacıları değişik hastalıklara karşı koruyacak olan karma aşılardır\" ifadelerini kullandı.

Kutsal topraklara yolculuk öncesi yapılan sağlık uygulamalarından memnun kalan hacı adayları da yapılan hazırlığın kendilerini heyecanlandırdığını dile getirdiler.

Aşı yaptıramayan hacı Adaylarının 11 Eylül 2012 (Salı) günü Saat 09.00 `da Sabancı Merkez Camiinde aşıların yaptırabileceklerdir hatırlatması yapıldı. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir