• DOLAR 32.222
  • EURO 34.71
  • ALTIN 2446.744
  • ...
Adana`daki Suriyeliler Başka İllerde Kurulan Kamplara Sevk Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Bir süredir Adana`da Yurt-Kur`a bağlı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu`nda ve Ceyhan ilçesinde misafir edilen Suriyeliler, diğer illerdeki kamplara sevk edildi.

 

Adana Valiliği Basın Bürosundan yapılan açıklamada,
\"İlimize gelen toplam 3241 Suriyeliden, 1136 kişi Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesindeki çadır kentine, 1635 kişi Gaziantep`in Karkamış ilçesindeki çadır kentine, 189 kişi Osmaniye`nin Cevdetiye ilçesindeki çadır kentine gönderilmiş, geri kalan 281 kişi ise, kendi istediği ile ülkelerine geri dönmüşlerdir.

 

İlimizde misafir edilen Suriyelilerin barındıkları süre içerisinde, başta muayene ve tedavi olmak üzere, temizlik ve tercümanlık hizmetleri seri ve titiz bir şekilde yerine getirilmiştir. Bu süre içerisinde 2 çocuk dünyaya gelmiş, hiç bir ölüm vakasının vuku bulmamış olup, Suriyeli misafirler mutlu bir şekilde ilimizden ayrılmışlardır.

 

12 Ağustos 2012 pazar gününden itibaren ilimize gelen Suriyeliler 28 gün boyunca misafir edilmiş, 08 Eylül 2012 cumartesi günü itibariyle ilimizde hiç bir Suriyeli kalmamıştır. Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu ise tamamen boşaltılmıştır\" denildi. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir