• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Kanada`da Cami Önünde `KÖPEKLİ` Provokasyon...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslam ibadet şekillerinin Kanadalı olmanın değerleri ile çeliştiğini ileri süren grup, köpeklerin cami önünde dolaştırılmasını, namaz kılacak insanların rahatsız edilmesini ve köpeklerin cami çevresine işetilmesini isteniyor.
 
Tarihi cami avlusunda içki festivali düzenleme kararı alan ve tepkiler üzerine geri adım atan İsrail’in ardından, bu seferde Kanada’da, Müslümanlara yönelik saldırılara bir yenisi eklendi
 
Kanada’da yayınlanan Toronto Sun gazetesinin haberine göre, kendilerine Kanadalı Hindular adını veren bir grup, 14 Eylül Cuma günü Toronto’daki Selahaddin Camii’nin önünde köpeklerle eylem yapmaya hazırlanıyor. Grup, Facebook sayfasından açıkladığı duyuruya göre“Köpeğini al caminin önüne gel” temalı bir kampanya başlattı.
 
NAMAZ SAATİNDE TOPLANACAKLAR
Cuma namazı saatinde eylem yapacaklarını duyuran grup, “İslam ibadet şekilleri” ile “Kanadalı olmanın değerleri”nin çeliştiğini ileri sürüyor. Bu nedenle grup, Cuma namazı kılanları protesto etmek için köpeği olan herkesi cami önünde toplanmaya davet etti. Davette köpeklerin cami önünde dolaştırılması, namaz kılacak insanların rahatsız edilmesi ve cami çevresinde köpeklerin işetilmesi isteniyor.

 
ORGANİZATÖR İSLAM KARŞITI
Söz konusu eylemi düzenleyen organizatör Hindu uyruklu Dharminder Kumar’ın İslam karşıtı bir isim olduğu biliniyor. Kumar’ın, 2002’de Pakistan’ın Gujrat eyaletinde binlerce Müslümanın diri diri yakılarak öldürülmesinden övgü ile bahsettiği belirtiliyor. Kur’an-ı Kerim’lerin yakılması gerektiğini ifade eden grubun duyurusuna ateist ve İslam karşıtı isimlerin ilgi gösterdiği belirtiliyor.
(Yeni Akit)

Bu haberler de ilginizi çekebilir