• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Taxmas Köyü Kur`an Kursu İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Köyleri ile Dayanışma Derneği köylerin sıkıntılarını yerinde görme amacıyla düzenli olarak yaptığı köy ziyaretlerine devam ediyor. Van Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Doğan ve dernek gönüllüleri bu kez Van`ın Gevaş ilçesine bağlı Kuşluk (Taxmas) köyünü ziyaret etti.

 

Köy camisinde köy imamı Ekrem Tarhan ve köy sakinleriyle bir araya gelen dernek yetkilileri, köy camisi ve köylünün sorunlarını dinledi.

 

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette köy imamı Ekrem Tarhan Kur`an kurslarının olmadığını bu yüzden yaz kuran kursları boyunca, caminin taziye evinde ders verdiklerini söyledi.

 

\"Daha İyi Hizmet Etmek İsteriz\"
Bu yaz, Kur`an kurslarının çok verimli geçtiğini belirten Tarhan, devamlı olarak öğrencilere ders vermek istediklerini söyleyerek, \"Şu an her gün akşam ve yatsı namazı arasında Kur`an dersi veriyorum. Çünkü yakında okullar açılıyor ve okuldan gelen öğrenci ancak o saatte müsait oluyor. Diğer komşu köylere de ders verdiğimi söyledim. Biz ders vermeyi çok istiyoruz. Bize de faydalıdır, millete de faydalıdır. Çünkü çocukların kalbi temizdir. Dini, hak ve hukuku onlara söylesek onlar için güzel bir faydadır. Yalnız, daha iyi hizmet etmek isteriz. Bu yüzden köyümüzde bir Kuran kursu olsun istiyoruz\" dedi.

 

\"Camiye Abdest Yeri Yapılsın\"
Başka bir sorunun da camiye bağlı doğru dürüst bir abdesthane olmadığını söyleyen Tarhan, \"İstiyoruz ki, dışarıdan bir misafir geldiği zaman ya da cami cemaatimiz abdest almak istediği zaman zorluk çekmesin. Gerçi bir abdesthanemiz var; ama doğru dürüst kullanılmıyor. Bir cami için böyle bir abdesthane yakışmıyor. Yetkililerden ve hayırseverlerden camimize abdesthane yapmalarını istiyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

Camilerine ait bir minarenin olmadığı söyleyen Tarhan hoca, \"Camimizde maalesef ezan sesinin yankılanacağı bir minare bile yok. İsteriz ki İslam mimarisini anımsatan güzel bir minaremiz olsun\" diye konuştu.

 

\"Köyümüzde Geçim Darlığı Var\"
Köyün sorunlarını dernek yetkililerine aktaran köylüler ise köyün en büyük sorununun geçim darlığı olduğunu söyledi. Köylüler, \"Köyümüzde geçim darlığı var. Çünkü arazi yeterli değil. Hayvan besiciliği de çok az. Kuşluk köyü bu çevre köylerde hayvancılığın en az olduğu yerlerdir. Köyde bir istihdam alanı açılsaydı çok iyi olurdu\" dedi.

 

Yaklaşık 700 nüfusa sahip olduklarını belirten köylüler, \"Buna rağmen köyümüzde sağlık ocağı yok. Herhangi bir sağlık sorununda Güzelkonak köyüne gidiyoruz. Daha önce Balaban`da sağlık ocağı vardı. Ama şimdilerde ne bir hemşire var ne de bir doktor. Çok sıkıntı çekiyoruz bu yüzden. Bir diğer sorunumuz da pek fazla olmasa da elektrik sorunu. Özellikle kışın bu alanda bçok sıkıntı çekiyoruz\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir