• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
`Kur`an ve Siyer Dersi Gümbürtüye Gitmesin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Akdeniz bölgesinde faaliyet gösteren kısa adı TESSEP olan Tesettür Seferberliği Platformu, bugün Adana`da dönemsel istişare toplantısını yaptı. Platform yetkililerinin eşlik ettiği toplantıda ağırlıklı olarak 2012-2013 eğitim-öğretim yılında yapılacak çalışmaların yol haritası çizildi.

Yarın Batman`da tesettürle alakalı platformların genelinin katılacağı toplantıya katılacaklarını ifade eden TESSEP Başkanı Salih Demir, "Akdeniz Tesettür Seferberli Platformu olarak bugün 3 ayrı dönemsel istişare toplantımızı yaptık. Yarın, inşallah Batman`da saat 10.00`da platformlarımızın genelinin katılacağı bir toplantı gerçekleştireceğiz. Konumuz; tesettürün önündeki engeller ve engellemelere yönelik hukuki haklarımızın ifade edilmesi ve buna mukabil yine okullarda bu yıl 5. sınıftan itibaren okutulmaya başlanacak Kur`an-ı Kerim ve Hz. Muhammeded`in (SAV) hayatı derslerinin seçmeli olarak okutulmasıdır. Ayrıca bu uygulamanın şu anki konumu, karma eğitim ve bu hususlarda yaşanan sıkıntı ve haksızlıklar olacak" dedi.

Velilere özellikle hatırlatmalarda bulunan Demir, "Bizler TESSEP olarak özellikle şunu hatırlatalım ki, Kur`an-ı Kerim ve Hz. Muhammed`in (SAV) hayatının okullarda ders olarak okutulması konusunda velilere dikkat diyoruz. Konu ile ilgili çıkan yasaya öyle bir madde eklenmiş ki, bu seçmeli dersleri seçebilmesi için bir çocuğun velisiyle beraber okula gidip o dersleri istediğine dair dilekçe verebilmesinin son tarihi 12 Eylül olarak belirtilmiş. Evet, bizler Müslüman anne-babalar olarak bu tarih geçmeden okula gidelim ve dilekçemizi verelim, çocuklarımız bu Kur`an ve Siyer derslerinden mahrum kalmasın.

Bizlere gelen duyumlara göre bazı işgüzar okul yetkilileri bu durumu velilere izah etmeyerek, bu yıl başlayacak olan bu uygulamayı gümbürtüye götürmeye çalışıyor. Bizler bu oyunlara gelmeyelim ve ebeveynlik görevimizi yerine getirerek işin takipçisi olalım inşallah" ifadelerini kullandı.

İstişare toplantısı yapılan duanın ardından sona erdi.
(Mustafa Çiçek-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir