• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
Hz. İsa ve Tebliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Okuyucu Köşesi
 
Hz. İsa’ya peygamberlik gelip tebliğe başlayınca kendi milletine sadece iki şey söylemiştir. Birincisi siz Tevrat’ı bozdunuz alın size orijinal Tevrat. Oda İncil’dir. İkinci tebliği ise siz bu dünyada çok maldar olmuşsunuz. Öyle ki kendi ömrünün yettiği kadar mal topluyorsunuz yetmiyor oğullarınızın yeteceği kadar mal topluyorsunuz hatta ve hatta yetmiyor bide torunlarınızın ömrünün yeteceği kadar mal topluyorsunuz. Bir fakir size gelip biraz yardım istediğinde onu çalıştırmayana kadar ona yardımcı olmuyorsunuz(kapitalist düşünce).  Bunu yapmayın diyordu. Kuş olun diyordu.

            Nasıl ki kuş sabah yuvasından uçar gider rızkını arar ne bulduysa yer tok yada yarı tok veya aç... ve yuvaya döndüğünde hiç bir erzak yanında olmadan. İşte siz de böyle olun. Dünyalık olmayın ahiretin bilincinde olun. O kadar çok mal sizin düşüncenizi dünyalık yapar ve sonunuz iyi olmaz. Ve Hz. İsa asla ve asla yeni bir din getirdim dememiştir. Hiristiyan dini 300 yıl sonra Antakya da o zamanki dilde Hz. İsa nın ismi kiristi ve Hz. İsa’ya inanlarada kiristiyan, daha sonra bizim dilede hiristiyan diye geçti. Ve İncil’ide yeni bir kitap diye tanıtmadı hiç bir zaman. Tevrat’ın oriijinali diye tanıtmıştır.

            Şimdi kendi dönemimize bakalım. Hz. İsa nın dönemindeki insanların yaşantısına ne kadar da benziyor. İnsanların mal toplamasından tutun da Kur-an’ı istediği gibi şekillendirip çevirenler. Yada ben İslam’ı istemiyorum, ben Şeriat’ı istemiyorum ben sosyalisti istiyorum diyecek kadar gaflete girenler. Ve bu durumu bu insanların kurtuluşu için çaba harcayan kişiler, toplumlar ve cemaatler.

            Bu cemaatlerin bence hepsinin Hz. İsa nın yaptığından hiç mi hiç farkı yok. Tamamen aynıdır. Bozulmuş bir din ve bu dini tekrar dirilterek gerçeğini anlatmaya çalışıyorlar. Ve belki de Yaşar Nuri Öztürk ve Zekeriya Beyaz gibi (daha niceleri var) uğraştığı kadar hiç kimseyle uğraşmıyorlar. Hz. İsa’da ömrünün yüzde seksenini manastırlarda bulunan din adamlarıyla mücadelede geçirdi.

            Dolayısıyla cemaatlerin metodu Hz. Peygamberin metodu değil tamamen Hz. İsa nın metodudur olmalıdır. İncil’in anlamı olan müjde ki bu müjde Hz. Muhammed’dir. Galiba bizimde müjdemiz Hz. Mehdi’dir. Bu dönemde tüm müslümanların havari olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Vesselam...                                                                                 

 

Selim kayahan/ Diyarbakır

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir