• DOLAR 32.483
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2439.675
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`da yayınlanan gazetelerden bazı haberler şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: Umut Yolcuları Yeniden Umutlandı
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında geçici olarak işe alınan işçilere yeniden işe alınmaları için büyük çaba sarfettiklerini söyledi.
YYÜ`de Kayıt Heyecanı Başladı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nin çeşitli bölümünü kazanan öğrenciler için kayıtlar bugün başlarken öğrenciler yeni kayıt yapmanın heyecanını aileleriyle beraber yaşadı.
Hafta Ertesi`nde İmam Hatip Okulları Masaya Yatırıldı
Van`ın sevilen radyosu Serhad FM`de her hafta farklı bir konunun işlendiği \"Hafta Ertesi\" programının bu haftaki bölümünde İmam hatip okulları konuşuldu. İşte dünüyle bugünüyle imam hatip okulları…

 

BÖLGE GAZETESİ: İmar Planının Açıklanmaması Büyük Tepkilere Neden Oluyor
Van Emlakçılar ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, imar planının açıklanmamasından dolayı ilin büyük bir kayıp yaşadığını öne sürdü.
Berberler Odasından Mülkiyet Sahiplerine Tepki
Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, kentte yaşanan depremlerin ardından artan iş yeri kira fiyatlarından dolayı mülkiyet sahiplerine tepki göstererek, \"Bütün mülkiyet sahiplerinin merhamet ve vicdanları enkaz altında kaldı\" dedi.

Kamyon Dehşet Saçtı: 1 Ölü
Van`da sebze hali yakınında freni arızalanan bir kamyon park halindeki araçlara ve manav dükkanlarına daha sonra ise orta refüjlere çarparak durabildi. Kazada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı.

 

VAN POSTASI: Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Bugün Van`a Geliyor
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın, depremzedeler için yapılan konutların kura çekimine katılmak için Van`a geleceği bildirildi.
Van`da Sınır Güvenliği Toplantısı Yapıldı
Türkiye ile İran arasında 6 ayda bir düzenlenen Hudut Komiserliği Alt Güvenlik Toplantısı Van`da yapıldı.

 

VAN GÖLÜ EKSPRES: Vali Karaloğlu, Erciş`te İncelemelerde Bulundu
Vali Münir Karaloğlu, Erciş`te yapımı devam eden afet konutlarında ve okul inşaatlarında incelemelerde bulundu.
VATSO Yönetimi Gevaş`ta Üreticileri Ziyaret Etti
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Gevaş ilçesindeki üreticilerin sebze ve meyve tarlalarını gezdiler.

 

VAN SESİ: Silahla Oyun Ölüm Getirdi
Van`ın Başkale ilçesinde silahla oynayan çocuk, yanlışlıkla kardeşini vurdu.
Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı Eşmepınar köyünde çobanlık yapan E.A., kendisine ait av tüfeğini eve bırakarak uyudu. Bu sırada çocukları olan 6 yaşındaki İ.A., silahla oynarken 3 yaşındaki kardeşi olan S.A.`yı vurdu.
Asılsız Bomba İhbarı Polisi Alarma Geçirdi
İhbarı değerlendiren polis bölgeye giderek olay yerini emniyete alıp, vatandaşları uzaklaştırarak uzman ekipleri bekledi. Van`da bir binanın garaj kapısı önünde bulunan çöpler içerisinde bomba olduğu ihbarı alan polis ekipleri alarma geçerken, yapılan incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

 

PERSTİJ HABER: \"En Büyük Sorunumuz Fiziki Yapı\"
Geçtiğimiz yıl yaşanan iki büyük depremle yıkılan Van`da yaraların sarılması için çalışmalar devam ederken, yıkılan okulların yerine yapılan yeni dersliklerde 2012 - 2013 Eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmeye çalışılıyor.

Topaktaş Köyü Afet Bölgesi İlan Edilmişti
Van`da meydana gelen depremlerden sonra Afet bölgesi ilan edilerek taşınmasına karar verilen Topaktaş köyü sakinleri, Köy Muhtarı ve azaları hakkında suç duyurusunda bulundu. Mağdur edildiklerini iddia eden köy sakinleri, Yapılan konutların ve arazilerin köyde hiçbir zaman oturmamış kişilere verilmek istendiği ve kendilerine verilmediğini belirtiyor.

 

VAN HAVADİS: Van`da Kaza 1 Ölü 11 Yaralı
Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi yaralandı. Freni patlayan çekici, 3 araca çarptıktan sonra bir iş yerine daldı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi yaralandı.(Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir