• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
Mersin Projelerde Söz Sahibi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mutfakta Bilim ve Sağlık konulu projenin açılış töreni Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Salonunda yapıldı. Projenin açılışına; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, proje sorumlusu öğretmenler ve Mut Mareşal Fevzi Çakmak YİBO öğrencileri katıldı.

 

Projenin açılışında bir konuşma yapan Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, açılışı yapılmakta olan Mutfakta Bilim ve Sağlık projesine Mersin ilindeki yatılı ilköğretim bölge okullarında kayıtlı ve 3294 sayılı kanun kapsamına giren 7 ve 8. sınıflarda okuyan öğrencilerin katılacağını belirtti.

 

Proje başvurularında büyük bir artış yaşandığına işaret eden Çelebiyılmaz, \"Ulusal Ajans çağrılarında da iyi bir noktadayız. Grundtvig olsun Comenius olsun desteklenen projeler bazında hemen her sene Türkiye`de ilk 3 arasında yer alıyoruz. TÜBİTAK Benim Eserim projesinde başvuru sayısında dikkat çekici bir artış yaşandı. 3 yıl önce 100 olan başvuru sayısı geçen yıl 1876`ya yükseldi. Ortaöğretim proje başvurularına geçtiğimiz yıllarda başvuru sayısı 3`ü bilemediniz 5`i geçmezken geçen yıl 300 proje ile ilimiz temsil edildi.\"diye konuştu.

 

Çelebiyılmaz, Mersin`in projelere bakışının köklü olarak değiştiğini bu durumunda ilimizin Bilimsel gelişimde geldiği noktanın önemli bir göstergesi olduğunu söyleyip sözlerini şöyle sürdürdü: \"TÜBİTAK 4004 Projelerinin Şubat teklif çağrısına ilimizden 18 proje başvurusu olup, 7 tanesi desteklenmiştir. Aynı dönemde Türkiye genelinden yapılan 61 proje başvurusunun 7 tanesi Çocuk Üniversitesi kapsamında Mersin ilindendir.\"

 

Çelebiyılmaz, \"İlimizde proje mantığı yerleşmiş durumdadır. Türkiye çapında yapılan proje çağrılarına Mersin dikkat çekici bir ilgi gösteriyor. Başta TÜBİTAK projeleri olmak üzere Mersin projelerde söz sahibi bir il konumuna gelmiştir \" dedi.

 

Ardından başlayan proje süresince etkinlikler Mersin Üniversitesi kampüsü içerisinde uygulanacak ve uygulamalar öğretim görevlileri ve uzman kişilerce yürütülecek. Proje süresince öğrencilere değişik okullardan görevlendirilen öğretmenler rehberlik edecek. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir