• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
İNHAP: `Artık Kızlarımızın Başörtüsüyle Uğraşmayın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - İnsanı Halk ve Özgürlükler Platformu(İNHAP) bugün saat 13.00` da Adıyaman Demokrasi Parkı`nda yazılı basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını İNHAP adına Vahdet Der Başkan Yardımcısı Bilal Demir okudu.

KIZLARIMIZIN BAŞÖRTÜSÜYLE UĞRAŞMAYIN
Yıllardan beridir devam eden bu anlamsız yasağın bu ülkeye gözyaşı ve zulümden başka bir şey kazandırmadığını belirten Bilal Demir, "2012-2013 yılı eğitim ve öğretim dönemine girmek üzereyiz. Bizler İnsani Hak Ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) olarak bu yeni eğitim ve öğretim dönemin tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor ve bu duygular içerisinde tüm yetkililere seslenerek diyoruz ki artık kızlarımızın başörtüsüyle uğraşmayın. Yıllardan beridir devam eden bu anlamsız yasak bu ülkeye gözyaşı ve zulümden başka bir şey kazandırmamıştır." dedi.

Başörtü zulmünün son bulmasını istediklerini ifade eden Demir, "Önceki eğitim ve öğretim yılında ortaya çıkan o çirkin tabloların bu senede tekrarlanmamasını ve bu zulmün artık son bulmasını istiyoruz. İnancı gereği başörtülü okumak istedi diye dersten çıkarılıp soğuk kış günlerinde sırtlarında çantalarıyla bekleyen minik yavrular, öğretmeni tarafından tartaklanan öğrenciler, ikna odalarına alınıp psikolojik baskılara maruz kalan yavrular ve çocuğu örtülü okumak istedi diye 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Güllü Çevik ve onun gibilerin çektiği sıkıntıların son bulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

YASALARIN HERKESE EŞİT MESAFEDE DEĞİL
Yasaların herkese eşit mesafede durmadığını belirten Demir sözlerine şöyle devam etti: "Tüm insanlar kanun önünde eşittir deniliyor. Evet, doğru olması gereken de budur her ne hikmetse kanunlar herkese eşit mesafede durmuyor durdurulmuyor. Eğer bir yasa veya yönetmelik varsa bu yasa veya yönetmelik herkese uygulanmalıdır."

Başörtü düşmanlığı öyle bir hal almış ki eline kamerasını alan öğretmen veya öğretim görevlileri kendi mesleklerini bırakmış adeta dedektifliğe soyunduklarını belirten Demir, "Okul bahçelerinde, parklarda başörtülü öğrenci avına çıkmışlardır. İNHAP olarak soruyoruz okula alınmaması gerekenler kendi mesleklerini icra etmek yerine öğrencileri fişleyen öğretmenler mi yoksa en doğal hakkı okumak olan başörtülü öğrenciler mi?" ifadelerini kullandı.

İSLAMİ STK` LAR RAHAT BIRAKILMIYOR
Adıyaman ve Kâhta da faaliyet yürüten İslami STK`lara yapılan baskılara da değinen Demir, Yaptıkları İslami ve İslami faaliyetlerinden dolayı Adıyaman Vahdet der ve Kahta Mustazaf Der yeni adı ile Çağrı der üye ve yöneticilerine verilen 50 yıllık cezayı kınadıkları ifade etti.

Demir, son olarak böyle İslami ve insani değerleri suç sayanları önce Şanı yüce Allah`a sonrada siz değerli halkımızın vicdanına havale ettiklerini belirtti.
(Cemil Özdeş - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir