• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sevap Makinesi `Başörtüm`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadın sadece kullara karşı değil Rabbine karşı da büyük bir yükümlülük altındadır. Tesettür emri bu vazifelerin en önemlilerindendir.tesettür emrini bir bayana hatırlatmak ve uygulamak her müslümana farz olduğu gibi yerine getirmesi zor bir vazifedir. Evet başörtüsü bize göre bir vazifedir.

Büyük fitnelerin vuku bulduğu şu çağda imam Ebu Hanife’ye göre günümüz dilinde peçe de bir vazife sayılır. Her ne kadar uygulamak zor görünse de Rabbimin yardımıyla Uhud dağı büyüklüğündeki dertler sivrisinek kadar can acıtmaz. Ayrıca zahmetsiz rahmetinde olmadığını unutmamak gerekir. Her zaman kadının zayıf bir varlık olduğu dile getirilir. Erkek olmadan kadının bazı işlerin üstesinden gelemeyeceği söylenir. Bazı durumlarda bu böyle olsa da genel itibariyle kadın aslında yeryüzündeki en dayanıklı varlıktır diyebiliriz. Çocuklarına karşı, eşine, anne ve babasına ve çevresine karşı bir çok sorumlulukları vardır.

Eğer böyle bir toplumda yaşıyorsanız ve tesettürünüz hocalarımızın tabiriyle en kamil tesettürse evinizde, sokakta, gittiğiniz hastanelerde, çocuğunuz okula gidiyorsa onu okula götürdüğünüzde, alış veriş yaptığınız marketlerde en önemli şahıs sizsiniz. zaten size öyle değer verirler ki çalışmanıza müsaade edilmez.

Tesettürün karşıtlarından bahsederken sevenlerini de unutmamak lazım. Bir tebessümleriyle azmimizi arttıran yaşlı amcalarımız, teyzelerimiz, selamlarıyla gönlümüze Kevser şerbetini içiren bacılarımız ve manevi desteklerini hissettiğimiz kardeşlerimiz unutulmamalıdır.

Tesettür Rabbe adanmış bir ömrün ifadesidir.

Tesettür günahlara ve çirkefliğe başkaldırıdır.

Tesettür insanları her an Allah’a davet etmektir.

Tesettür müslüman kadının simgesidir, kimliği ve kişiliğidir.

Tesettür her an Allah’tan iffet ve güzel ahlak istemenin bir başka yoludur.

Tesettüre layık birer mümine olmayı, sadece dışarıda değil evimizin içinde de tesettüre riayet edebilmeyi, erkek çocuklarımızı birer Yusuf, kızlarımızı da birer Meryem gibi yetiştirebilmeyi Rabbim tüm müminelere nasip etsin.

Selamun Aleyküm.

Doğruhaber-Doğrugenç

HAFTANIN YAZISI

MİNE TURHAN / ANKARA YAŞ: 22

Bu haberler de ilginizi çekebilir